Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik a szüleikkel laknak és...

Akik a szüleikkel laknak és dolgoznak, mennyit adtok a háztartásba?

Figyelt kérdés
És mennyit kerestek?

2013. ápr. 10. 10:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kérdésre fogok válaszolni, de szerintem így még többet is segítek.

Szerintem sokat segítene, ha olvasnál a spórolásról. Rengeteg trükk van hozzá, ami neked is hasznos lehet. A spórolással nem leszel gazdagabb, de képezhetsz tartalékot(félretett pénzt). Ennek persze az az ára, hogy sok dologról le kell mondanod (meg a pereputtynak is), hogy ne maradj a mama-hotel örökös vendége.

Szép dolog, hogy nem vagy önző, de azért arra vigyázz, hogy ne téged húzzanak le. 60 kilót eltapsolni elég durva, gyakorlatilag nem csupán azt a negyvenet adod le, hanem a kaja egy részét is te állod, az öcsédet is támogatod, barátodékat is... ebből sose lesz megtakarítás, pedig bizonyos helyeken örülnének 100 ropis fizunak, hidd el.

Új szabályok kellenek a pénzügyeidbe, és lesz néhány vitád azokkal a személyekkel, akiket te nyomsz pénzzel. A másik oldala meg az a dolognak, hogy neked is vannak dolgaid, amikről azt hiszed(!), hogy szükségesek a boldogsághoz, így sitty-sutty elmegy rá a maradék pénzed.

2013. ápr. 10. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:
utolsó nagyon jól leírtad
2013. ápr. 10. 13:44
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetem alatt otthon laktam anyukámmal és öcsémmel, suli mellett dolgoztam, fizetéstől függően 30-35-öt adtam haza. Anya nem akarta elfogadni, de én szégyelltem volna magam, ha nem adok be a rezsibe és a kajába.
2013. ápr. 10. 13:50
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

11. vagyok, és köszönöm!

Közben agyaltam még a problémán, félreértés ne essék, nem akarok túlbuzgó lenni, de szerintem a legkézenfekvőbb az lenne, ha fontossági sorrendet állítanál fel, kedves kérdező. Ennek elején a fixkiadásaid lennének, amikre minden hónapban ugyanannyit költesz (hazaadás, bérlet, etc.) Most az egyszerűség kedvéért számoljunk azzal a 40 ezerrel. (meg mert sz.r vagyok matekból, azért. :) ) Ezt kellene követnie a megtakarításodnak. Egy borítékba a fizud napján mindig tegyél el mondjuk egy huszast. Így még mindig marad negyven ezred főzőcskézni, adakozni, stb.

Így egy év alatt 240 000 Ft-ot tehetsz félre, és lesz mihez nyúlnod a későbbiekben.

(én veled egykorú lány vagyok, hasonlóan gyűjtögetek én is, eredményesen. A lényeg, hogy ami célhoz kötött, azt nem költjük el minden másra.)

Az viszont további problémákat vet fel, hogy azon felül, hogy szüleidnek 40 000 Ft-ba kerül az, hogy náluk laksz, még le is húznak. Nem csak ők, hanem párodék is. Nem egyszerű kis kölcsönkékről lehet szó, ha 60 000 elmegy minden hó végére úgy, hogy egy fillért se tettél félre belőle. Attól tartok, kissé el lettek kapatva, de legalábbis úgy vannak vele, hogy "a lánynál úgyis van pénz". Nem szabad hagyni. Te kifizeted tisztességesen az ottlakásod. Nem a segítéssel van a baj, hanem hogy talán kicsit átestetek a ló túloldalára.

A kaja kérdést pedig költséghatékonyabban is meg lehet oldani: hétvégén nagyobb mennyiséget főzni, majd lefagyasztani. Aztán öt perced tuti van, hogy megkenj két zsemlét tízóraira(100 Ft), és nem a pékségből venni valamit 300 Ft-ért.

Tényleg nem kioktatásnak szánom, remélem, segítségként értékeled majd! :)

U.i.: elnézést, ha valamit félreértelmeztem.

2013. ápr. 10. 16:37
 15/15 anonim válasza:

Mi ketten a Férjemmel keresünk 250-et, ebből olyan 60-at adunk a háztartásba plusz még 20-30 körül a bevásárlás. Nemsokára érkezik a kisbabánk és arra kell félretennünk.

Nagy családi házban lakunk 3-an.

2013. ápr. 24. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!