Tényleg nem lehet rám számítani, vagy csak anyám gondolja túl?
Figyelt kérdés
Szóval ott kezdeném, hogy amíg be nem töltöttem a 18-at, nem igazán volt szabadságom. Vagyis néha nagyon engedékenyek voltak ilyen téren a szüleim, néha meg csak úgy random nemet mondtak arra, ha el akartam menni. (Nem idegen helyre, barátokhoz). Aztán a 18. szülinapom óta már mehetek mindenhová, élek is ezzel a lehetőséggel, alig vagyok otthon és nagyon élvezem. Az időm többségében a páromnál vagyok. Vele konkrétan már több megyét is beutaztam. Aztán itt jön a bökkenő, hogy ugye itthon is lenne dolgom, vigyázni kell az öcsémre. Ezt általában előre megbeszélem anyámékkal, hogy úgy tervezzek programokat. Mindig szólok előre a szüleimnek, hogy mikor hova megyek, hogy ők is úgy készüljenek, hogy nem leszek otthon. De néha anyám az utolsó pillanatokban mondja nekem, hogy miket kellene megcsinálnom, vagy elvinnem neki, ha nincs otthon, aztán kutyafuttában elintézem ezeket. Ma is szóltam neki, hogy nem leszek itthon délután, csak egy rövid ideig. Felhívott, megkérdezte, hogy otthon vagyok-e még. Mondtam neki, hogy még igen, de perceken belül megyek a buszra. Mondta nekem, hogy az édességet, amit a mamának kellett volna odaadnia, elejtette elhozni, le kellene ugranom a sütivel hozzá. Mondtam neki, hogy nem lehet, most megy a buszom és várnak engem a buszmegállóban. Erre csak annyit mondott kis kérlelés után, hogy tényleg nem lehet rám számítani soha. Majd köszönés nélkül rám rakta a telefont. Nem értem, hogy mért mondta ezt, mikor van, hogy azért tolok el egy programot, mert segítenem kell neki és ő is mondani szokta, hogy úgy próbál végezni a dolgokkal, hogy el tudjam érni a buszomat. Mert ugye szóltam neki előre akkoris, hogy mikor megyek el.márc. 26. 16:59
2/17 anonim 

válasza:

Hirtelen felindulásból sokszor mond olyat az ember amit nem gondol komolyan. Nem kell vele foglalkozni.
3/17 A kérdező kommentje:
#2 Eddig még nem csinált ilyet. Ez most rendesen meglepett. Meg ha be is látja, hogy ő reagálta túl, bocsánatot nem fog kérni...
márc. 26. 17:31
4/17 anonim 

válasza:

Te ha sokat kell vigyázz a testvéredre, érthető, hogy nem akarsz folyamatosan akkor szökni, amikor neki feláll. Nem lehet lehülyézni azért anyádat, mert nem tudjuk a pontos körülményeket, előzményeket, és nem tudjuk rendesen megítélni a helyzetet. Lehet sokszor hagytad cserben, főleg hogy írod, hogy nemigen vagy otthon, lehet hogy a hócipője ezzel tele van. Ezeket a kiruccanásokat ő finanszírozza amúgy? Mert ha igen, akkor érdemes elgondolkozz azon, hogy igaza is lehet.
18+ évesen szerintem eltudnád dönteni, hogy jogos anyád mondata, vagy nem.
5/17 A kérdező kommentje:
Én nem hülyéztem le. És az utazásaimat én fizetem, senki más nem ad bele semmit, az én pénzemből megy. És én nem akadtam ki rá, nem vagyok mérges. Inkább bűntudatom van. Csak nem tudom, hogy most jogosan érzem-e ezt, vagy túlreagálom.
márc. 26. 17:54
6/17 anonim 

válasza:

Szerintem nem reagálod túl de én rá kérdeznék nála hogy ezt mégis hogy értette.
7/17 anonim 

válasza:

A te pénzed azt jelenti, hogy még dolgozol érte? Vagy zsebpénz, tehát anyad adja. Költözz össze a barátoddal, aztán lehet játszani a felnőttet.
8/17 A kérdező kommentje:
Az az ösztöndíjam, nem adja sem apám, sem anyám. De már leírtam egyszer. Meg nem játszom a felnőttet, egyszerűen kirándulok. Az átlagom is nagyon jó, szóval még ez sem probléma.
márc. 26. 18:57
9/17 anonim 

válasza:

Szerencsére manapság már nem kötelező tartani a kapcsolatot az életünket mérgező emberekkel.
10/17 anonim 

válasza:

Öcsédre vigyázzon anyád ő szülte. Te majd vigyázol a saját gyerekedre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!