Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért én vagyok a sz*ralak...

Miért én vagyok a sz*ralak amikor anyám nem engedte, hogy passzívra tegyem magam?

Figyelt kérdés

Van egy tárgy egyetemen ami nem sikerült és egy tárgy kivételével minden arra épül. Volt még egy vizsgakurzus lehetőség amit nem akartam felvenni, mert éreztem, hogy nem fog sikerülni és ha így járok akkor önköltségesre áttesznek, nekem meg nincs pénzem kifizetni...vagyis van, csak most másra spórolok és nem fogok erre költeni egy fillért se.

Anyám azonban hallani se akart erről...erősködött, hogy már pedig meg fogom próbálni a vizsgakurzust aztán ha nem sikerül majd ők valahogy összedobják a pénzt a félévre.

A vizsgakurzus, ahogy vártam nem sikerült. Aztán így most mivel nincs meg a minimum 30 kredit egy évben amit elvárnak, így önköltségesre fognak tenni. Egy mód lett volna rá, hogy ne tegyenek önköltségesre, az pedig az, hogyha felveszek 5-6 szabadon választható tárgyat.

Ennek nem lenne akadálya, mert van miből válogatni, csak egyik se kapcsolódik a szakhoz, engem meg nem érdekelnek és tudom magamról, hogy nem fogok rájuk bejárni, így elengedtem az egészet....Aztán most jön képbe anyám, aki fel van háborodva azon, hogy miért nem kímélem meg őket azzal, hogy hozok egy kis áldozatot és felpakolom magamat szabadon választható tárgyakból...

Én megmondtam nekik, hogy pont ezt pofáztam, hogy ezért nem akarom felvenni a vizsgakurzust, mert ez lesz belőle. Így tudtam volna passziváltatni és nem kellett volna fizetni, szeptemberbe meg újra felvettem volna a tárgyat. Én biztos ki nem fizetem és azt se érdekel ha ők se fizetik ki... Elegem van már az egészből.

febr. 18. 20:18
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Dékáni méltányossági kérelem nem használható fel arra, hogy megváltoztassam utólag az aktív jogviszonyt passzívra?

Még ez jutott eszembe esetleg.

tegnapelőtt 10:42
 32/42 anonim ***** válasza:
28%
#31 de lehet, október 15 illetve március 15 a határidő az utólagos passziválásra. Az őszi félévet nem tudod már passziválni, a tavaszit még igen.
tegnapelőtt 10:44
 33/42 A kérdező kommentje:

#32 Az nem gond, mert az őszi meg az az előtti tavaszi félévben 40 kreditet teljesítettem összesen. Így nem kerülhetek át önköltségesre.

Na akkor ezt fogom megpróbálni.

tegnapelőtt 10:47
 34/42 anonim ***** válasza:
90%
#33 Nem értem. Miért nem jó ha most tavasziban ennyivel több tárgyat veszek fel? Most nem sorolhatnak át, csak tavaszi félév végén van átsorolás
tegnapelőtt 10:49
 35/42 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem azért az iskola az életút -fontos- előkészítő része . Mivel ez komoly dolog , komolyabban is kell venni mint ezt sokan teszik .
tegnapelőtt 11:32
 36/42 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha jól értem nekem nem ezt a félévet kellesz kifizetnem nyáron, hanem majd a következő (őszi) félévért kellesz fizetnem ahhoz, hogy elkezdhessem?
tegnapelőtt 11:55
 37/42 anonim ***** válasza:
84%

#36 igen, amennyiben az aktív tavaszi félévvel együtt nem teljesíted az elvárásokat, pl nincs elég kredited, vagy elég jó átlagod. De azért egy félév alatt is lehet teljesíteni azt a 32 kreditet. Vagy lehet passziválni még a tavaszit.

Igen ha átsorolnak akkor majd szeptembertől kell fizetned (meg a tavaszi félévet is, mert közben nincs átsorolás és a visszasoroláshoz az kell, hogy a legjobbak közt legyél, és valakit átsoroljanak költségesre - azok helyeit töltik fel sorban, a legjobb önköltségesekkel)

tegnapelőtt 12:26
 38/42 anonim ***** válasza:
87%
Összevissza hazudozol, de semmi probléma.
tegnapelőtt 14:06
 39/42 anonim ***** válasza:
88%
38, ki is esett a szerepéből, a kell helyett hirtelen kellesz lett...
tegnapelőtt 14:15
 40/42 anonim ***** válasza:
88%
Te most egyetemista vagy vagy középiskolás? Az egyetemre felnőtt emberek járnak. Én egyetemista koromban egyáltalán nem vontam bele sem anyámat, se senki mást a tantárgyfelvétel meg hasonlók témakörébe, voltam annyira önálló, hogy ezeket magamnak intézzem. Ha meg fizetni kellett, akkor sem kuncsorogtam a szülőknél, elmentem dolgozni, bevállaltam alkalmi dolgokat stb., megtakarítottam a pénzt.
tegnapelőtt 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!