Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiam néha el szokott menni...

Fiam néha el szokott menni éjszakánként az autónkkal, de nem mondja el, hogy hova?

Figyelt kérdés

Nem azzal van a gondom, hogy elviszi az autónkat...Vigye nyugodtan, ráadásul mi mondtuk neki, hogy addig ne költsön saját autóra amíg egyetemre jár, mert nem könnyű fenntartani...

Csak az a gondom, hogy ezt éjszakánként teszi előzetes bejelentés nélkül és nem mondja el, hogy hova megy. Nem minden éjszaka, úgy havi 6-7 alkalommal fordul elő. Ha jó alvó lennék lehet nem is tudnék róla, de nem mindig alszom jól és hallom, ahogy nyitja a garázst és beindítja majd kiáll az autóval. Ezt kb hajnali 2 óra körül szokta csinálni és mire megyek reggel dolgozni (7 óra) addigra már a garázsban áll az autó.

Próbáltam kifaggatni, hogy hova jár el, de nem mondja meg. Egyszer mondta el, akkor azt mondta, hogy csak elszaladt beszélgetni a haverjaival. De engem akkor is aggaszt ez.

Hogyan vegyem rá, hogy elmondja?

febr. 17. 22:16
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
83%
Hány kilométert tesz bele egy egy alkalommal? Mivel nem az övé a kocsi úgy jogod van egy GPS nyomkövetőt elhelyezni benne.
febr. 18. 07:02
 22/45 anonim ***** válasza:
86%
ėjszakai utcai autoverseny tudok elkėpzelni ,ami szerintem illegális
febr. 18. 07:11
 23/45 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy. Lehet neki is magánélete. Ha lőné magát, azt úgyis látnád. Lehet qvázni megy. Szíve joga néha élni a lehetőséggel.
febr. 18. 07:21
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor megmondod neki, hogy mivel nincs bajod, hátha akkor elárulja. Jogod van tudni, hogy mit csinál a te kocsiddal. Jogában áll bárhová elmenni - a saját kocsijával. Neked nem kell eszközt biztosítani olyanhoz, ami számodra gyanús.
febr. 18. 08:28
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

22 vagyok, köszi a lepontozást, nem csalódtam a tipik GYK felhasználók mentalitásában.

Szóval: a srác huszonéves, kvázi mamahoteles. Itt szokták említeni, hogy amíg a szülő házában lakik a fiatal felnőtt, azért bizonyos játékszabályokhoz alkalmazkodnia kellene. Én sosem fröcsögök ezzel a kinek a háza, kinek az étele, kinek az asztala típusú sztereotípiákkal, és egy fiatalnak valóban vannak autonóm jogai még a szülői házban is. DE! Ha az én gyerekem hurcibálná el éjszakánként az autómat nagy titikzatoskodások közepette, az nekem is bökné a csőrömet és megmondanám neki, hogy azért lesz szíves tájékoztatni, hogy hova viszi, ha már kölcsönkapja. Továbbra is érdekel, lepont ide vagy oda, hogy mennyit szokott kilométerben beleautózni. Anno én is többgenerációsban laktam. Amíg egy közös kocsi volt, nekem is odaadták, de magától érttetődő volt, hogy elmondtam, hova és mennyi időre viszem a kocsit. Akkor még nem volt mobilteló sem. Ez egy közös, kölcsönös, tisztelet alapú informálás és nem kontrollmánia. Az öreg nyugdíjas 80 éves apám is mindig beszémolt, hogy meddig és hová megy (vonattal) és nem elkéredzkedni kellett senkinek sem, hanem egy családi biztonságérzet miatt tudta mindig mindenki, hogy ki merre járkál. Engem szülőként a titokzat zavarna. Viszont nem gördítenék akadályt, ha megteheti, megveheti, a saját kocsi elé.

febr. 18. 08:39
 26/45 anonim ***** válasza:
0%
Nem tud aludni, és csak úgy autózik. Megnyugtatja az éjszakai autózás. Bár ezt el is mondhatná.
febr. 18. 08:55
 27/45 anonim ***** válasza:
93%

A legegyszerűbb válasz: Nő van a dologban, dolgozik, éjszakázik, éjjel végez, elmegy érte. Lehet, hogy azért nem mondja el, mert van férje a nőnek, vagy olyan a szakmája, hogy nem szeretné, ha tudnád.

Engem is idegesítene, hogy hová mászkál az éjszaka közepén. Meg is kérdezném, sőt a férjemet is kérném, hogy kérdezze meg. Nem az autó miatt, hanem, mert annyira nem normális dolog havonta 6-7 alkalommal éjjel kettőkor elmenni otthonról. Majd ha egyedül lakik, nem látni mikor jön-megy, akkor azt csinál, amit akar. De én sem szeretném, hogy ezen kelljen pörögnöm. És minél inkább nem mondja el, annál inkább gyanús, hogy gázos a dolog.

febr. 18. 09:06
 28/45 A kérdező kommentje:

Na nem gondoltam, hogy ennyien írni fogtok.

Vannak megoszló vélemények, de javarészt egyetértetek velem abban, hogy tudnom kellene róla.

Mondjuk kicsit gondolkodtam ma ezen aztán arra jutottam, hogy még ha el is mondja hova megy mivan ha aztán mégse oda? Vagy ha oda is megy, de honnan tudjam, hogy azonkívül nem megy még máshova?

Szóval valamilyen szinten nem lehet elvárás az, hogy mindig mindenről mindent tudjak, mert hiába mondja, hogy elmegy a barátaival moziba, ha utána még elmennek ide oda amoda.....GPS nyomkövetőt biztos nem szerelek bele. Mondjuk fedélzeti kamera van benne, de én nem értek hozzá hogyan kell visszanézni a felvételeket.

febr. 18. 15:55
 29/45 anonim ***** válasza:
72%

Pl éjszakai gyorsulási verseny...

De továbbra sem válaszolsz arra, hány km kerül bele egy ilyen alkalommal.

febr. 18. 16:00
 30/45 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen egyetértek a 25-össel.

Azért álljon már meg a menet, hogy egy eltartott szaros kölyök anyuci autójával járkál el mindenféle bejelentés nélkül és mikor erre rá mernek kérdezni, még neki áll feljebb.

Nem, amíg más házában leledzik, kutyakötelessége elmondani, hova megy. Nem engedélyt kérni, de lesz szíves közölni, hol kereshetik, ha pl napokig nem kerül elő. Érdekes, a 25-ös családjában működik, nálunk is működött. Tévedés ne essék, nem csak a gyerekre vonatkozóan, a szülők ugyanúgy számoljanak be róla, hova mennek, mert ez egyszerűen alap az egy háztartásban élő családtagoknál.

Mondjuk továbbmegyek, ahol egy autó van, ami nem is az enyém, ott nem bejelentem, hogy megyek (pláne nem lelépek szó nélkül), hanem megkérdezem, hogy egyáltalán elvihetem-e.

febr. 18. 16:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!