Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális dolog hogy a...

Az normális dolog hogy a karácsonyi családi összejövetelen végig a politikáról beszélgetnek nálunk, és hogy konkrétan ki lettem tagadva a családból mert nem vagyok hajlandó a Fideszre szavazni?

Figyelt kérdés

Másnak is ilyen leborult a családja?

Konkrétan megmondjak hogy többet nem látnak szívesen...

dec. 26. 17:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%
Ez enyémek szerencsére nem Fideszesek, így nem kellett kitagadnom senki
dec. 26. 17:29
 2/22 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyen agymosott zombikkal nem tudsz mit kezdeni sajnos.
dec. 26. 17:32
 3/22 anonim ***** válasza:
96%
A rokonságom többsége Fideszes, a maradék változó. Nem szoktunk politizálni szerencsére. Aki mégis megteszi, azt leállítom, hogy nem érdekel a családi asztalnál sem Orbán, sem Gyurcsány, sem a többi politikus.
dec. 26. 17:35
 4/22 anonim ***** válasza:
93%
Első körben pontot tettünk mi is - család van, ünnep van, különbözik a véleményük, így erről nem beszélünk.
dec. 26. 17:42
 5/22 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, teljesen átérzem a helyzetedet!

Nálunk azért van békesség, mert a szüleim nem tudják, hogy nem azt gondolom a politikáról, mint ők. Talán valamennyire sejtik, és tény, hogy nem hozzák elő, ennyi tisztesség van bennük. Ha előhoznák, akkor hallgatnék, ill. másról beszélnék. Ha kérdeznék a véleményemet, akkor azt mondanám, amit hallani szeretnének.

De a 2022-es választások előtt apám négyszemközt rendkívül agresszíven azt mondta, reméli, hogy úgy szavazok, hogy ne kelljen miattam szégyenkeznie. Mert szerinte a Fideszen kívül a többi mind áruló. Mondta ezt úgy, hogy 50 éves voltam akkor és kétgyerekes családapa. Rezzenéstelen arccal mondtam neki, hogy a Fideszre fogok szavazni. Apám nemsokára 84 éves lesz, anyám 75. Ami idő nekik még hátra van, az alatt nem akarok ilyen miatt haragban lenni velük.

Ezzel együtt azt mondom: amelyik szülő a politika miatt képes a gyerekével összeveszni, vagy pláne eltaszítani magától (mint téged, kérdező a szüleid), az álljon a tükör elé és köpje szembe magát. Ha neki ennyit jelent a családja, a gyereke, akkor ne nevezze magát apának/anyának, mert nem az, csak egy utolsó tróger.

Szóval nálunk (ál)békesség van, de a saját szüleimről vastagon megvan nekem is a véleményem.

dec. 26. 17:44
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Akik megmaradtak a családomból, mind fityeszesek. Én meg már azt sem tudom, mi vagyok, mert az "enyémek" csalódást okoztak, ebbe meg lassan kezdek beletörődni. Korábban minden tüntetésen ott voltam, minden aláírásgyűjtésben részt vettem, de már nem látom értelmét.
dec. 26. 18:10
 7/22 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen nálunk nincs, de hétköznapokon sem foglalkozunk mások politikai nézetével.
dec. 26. 18:29
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki ellenzéki, így könnyű. Bár egy ideje mi sem szoktunk politizálni, mivel régen keresztapám fideszes volt és akkor azért voltak odaszúrogatások. De mivel idén felnyílt a szeme, mostmár nincs ilyen téren ellentétes vélemény.
dec. 26. 18:35
 9/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem, normális emberek nem hagyják, hogy az idióta politika szétverjen családi kapcsolatokat. Nekünk is van a családban elvakult fideszes és elvakult ellenzéki egyaránt. Anyám meg közölte, hogy nem akar a családi eseményeken ilyen hülyeségeken vitát, úgyhogy ezt a témát hanyagoljuk.
dec. 26. 23:00
 10/22 anonim ***** válasza:
89%
Ezért se nagyon érdemes politikáról beszélni összejöveteleken. Vagy bármilyen megosztó témáról. Mindig gyújtópont..
dec. 27. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!