Az normális dolog hogy a karácsonyi családi összejövetelen végig a politikáról beszélgetnek nálunk, és hogy konkrétan ki lettem tagadva a családból mert nem vagyok hajlandó a Fideszre szavazni?
Másnak is ilyen leborult a családja?
Konkrétan megmondjak hogy többet nem látnak szívesen...
Kérdező, teljesen átérzem a helyzetedet!
Nálunk azért van békesség, mert a szüleim nem tudják, hogy nem azt gondolom a politikáról, mint ők. Talán valamennyire sejtik, és tény, hogy nem hozzák elő, ennyi tisztesség van bennük. Ha előhoznák, akkor hallgatnék, ill. másról beszélnék. Ha kérdeznék a véleményemet, akkor azt mondanám, amit hallani szeretnének.
De a 2022-es választások előtt apám négyszemközt rendkívül agresszíven azt mondta, reméli, hogy úgy szavazok, hogy ne kelljen miattam szégyenkeznie. Mert szerinte a Fideszen kívül a többi mind áruló. Mondta ezt úgy, hogy 50 éves voltam akkor és kétgyerekes családapa. Rezzenéstelen arccal mondtam neki, hogy a Fideszre fogok szavazni. Apám nemsokára 84 éves lesz, anyám 75. Ami idő nekik még hátra van, az alatt nem akarok ilyen miatt haragban lenni velük.
Ezzel együtt azt mondom: amelyik szülő a politika miatt képes a gyerekével összeveszni, vagy pláne eltaszítani magától (mint téged, kérdező a szüleid), az álljon a tükör elé és köpje szembe magát. Ha neki ennyit jelent a családja, a gyereke, akkor ne nevezze magát apának/anyának, mert nem az, csak egy utolsó tróger.
Szóval nálunk (ál)békesség van, de a saját szüleimről vastagon megvan nekem is a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!