Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülők gyermekei,...

Alkoholista szülők gyermekei, Ti hogy bírjátok ki az "ünnepi" időszakot?

Figyelt kérdés
Természetesen csak olyanok válaszát várom, akiknél az alkohol miatt pokoli az "együtt töltött" idő.

dec. 19. 12:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#11 Az enyém is, egyszer reménykedtem anoniman bevallom, mikor műtötték, hogy nem ébred fel többet...

Szed 10 gyógyszert, nem iszik mást mind alkoholt, de egészségesebb, mint én, előbb kerget halálba sokszor nem kicsin múlt. Egyszer majdnem meghaltam mert orvoshoz sem engedett.

Amúgy az enyém is józanul is őrjöng, meg csak az a jó, amit ő parancsol, mindenki szar, olyan mocskokat tud mondani, csak részegen meg megvilágosodik, hogy ütni, meg gyilkolni akar, kb. engem talált be mindig. Amúgy eléggé elcseszte az életemet is, előtte kitűnő tanuló voltam, meg lehetett volna boldog életem, ez meg egy életre is sok! Aki alapból normális ember, az részegen sem áll neki verni senkit.

dec. 19. 18:58
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
Attól kell óvakodni, akkor józanul is hülye. Az a súlyosabbik eset.
dec. 20. 02:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
*Attól kell óvakodni, aki józanul is hülye. Az a súlyosabbik eset.
dec. 20. 02:14
 14/15 anonim ***** válasza:
10-esen felröhögtem...remélem jobbra fordul a helyzet =))
dec. 20. 22:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Akik abban hisztek, hogy jó emberek részegen nem lesznek idióta agresszív majmok, el kell szomorítsalak benneteket. Az alkoholnak két hatása van lényegében. A jól látható lassulás-butulás mellett eléggé csökkenti, majd megszünteti a gátlásokat is. Agresszív nem közvetlenül az alkoholtól lesz az ember, hanem részben az általa okozott dehidratációtól (amit természetesen alkohollal olt a kedves dűlöngélő), részben pedig a kajálás kimaradásától, elégtelenségétől, sok esetben rost- és vitaminhiánnyal megtolva még egy kicsit, amitől nehezedik, mégis gyorsul az anyagcsere, további gubanc a vízháztartásban, és kellemetlen, feszült alaphangulat kíséri azt is, természetesen.

Akiknek nincs olyan indíttatásuk, ami ellen gátlás kéne, azok jobban elvannak, de nettó szomjazva, éhezve, idővel teljesen vitaminhiányosan és védekezésre beállt emésztőrendszerrel, jócskán egysíkúsodott bélflórával már nem nagyon marad esélyük, csak a kedélyhullámzások lesznek. Ez ha rendszeres, akkor már a személyiség részévé válik, mert részeg fejjel megmagyarázzák maguknak, hogy miattad van, ők csak békésen lazulgatnának, erre jössz te.

A problémás indíttatások nélküli alkoholista annyit tehet, hogy megtanulja részegen azt mondani, hogy ennyi most bőven elég, és megtanul normális kajából eleget vállalni, mindemellett ügyel arra, hogy a szomját hűs vízzel is oltsa piálás közepén. Meg persze azt is teheti, hogy abbahagyja, csak fura módon egy alkoholistának ez bonyolultabb ügy, annak ellenére, hogy amikor már eljön a pont, hogy eddig jó volt inni, most már nem jó, akkor pikkpakk elhagyja, teljesen elviseli az átmeneti kattogást, és jót legyint később, amikor néha újra azt érzi, hogy jól be lehetne karmolni.

dec. 20. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!