Mit csináljak ha anyam mindent elmond másnak, akkor is ha megkérem hogy ne tegye?
A leírt helyzetben akkor nem lehetett, de minden rajtad múló esetben zárd el az info csapot, ne mondd el.
Ha elmond olyasmit, amit kikerülhetetlenül tud, de te kérted, hogy ne mondja el, akkor:
- Sértődj be nagyon látványosan és komolyan minden egyes alkalommal.
- Kezdd el te is ezt csinálni vele, de mindig csak akkor, amikor ő lép egy ilyent veled szemben.
A legegyszerűbb megoldás, hogy nem mondasz el neki olyat, amit nem szeretnél mástól visszahallani. Sajnos vannak szülők ,akik nem tartják tiszteletbe a gyermekük kérését. Én is megjártam ezt az utat, de nehezen sikerült neki elmondani, hogy nem tetszik, és hogy hátba szúrásnak érzem.
És a tiltott gyümölcs mindig édesebb. Ez emberi szokás, ha kifejezetten felhívod rá a figyelmet ,csak azért is meg fogja tenni.
"Mégis mit csináljak?"
Hát ne mondd el neki, amit nem akarsz, hogy az egész város megtudjon rólad.
Orvoshoz meg egyedül is elmehetsz, ne legyél ennyire életképtelen.
Öhm, miért anyukád kísér az orvoshoz? :D
16 évesen már rég egyedül jártam dokihoz, nem a szüleimmel és a reg. alsó korhatára 16 év, szóval már elmúltál 16.
Mondd meg neki, hogy az egészségügyi állapotodról még az orvos sem informálhat mást, nem, hogy még ő.
(Azzal meg ne törődj, hogy néhányan elképzelni sem tudják, hogy bizonyos családokban tényleg csak az lehet amit a szülő megparancsol.)
Sajnos az én anyám is ugyanezt csinálta, állandóan kibeszélt engem a barátnőivel telefonon mikor világosan megkértem hogy ez meg ez maradjon kettőnk között, mert én azt szeretném hogy Ő, az anyukám tudjon róla, ne a Gabika vagy az Anci.
Ahogy a többiek is írták, ne mond neki el a személyes dolgokat, ezzel az embertípussal nem lehet mást tenni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!