Apám azt akarta, hogy közösen béreljünk velük albérletet ezek után?
Sziasztok!
Párommal másik albérletbe költöztünk, mivel párom kapott egy másik városban munkát, és találtunk hozzá közel egy teljesen jó albérletet. Na már most még költözés előtt apám kitalálta, hogy nekik is van errefele néha munkájuk, ami több napos és ezért béreljünk nagyobb lakást, ők meg beszállnak a költségekbe.
Nekem ez az ötlet nagyon nem tetszett több okból sem:
-Évekkel ezelőtt amikor szüleim többször is megígérték, hogy beszállnak a költségeimbe (székeket vettem, meg mosógépet), miután megígérték és én megvettem ezeket, majd szóltam nekik, hogy légyszi segítsenek ki, jól lehordtak, hogy ők ilyet nem mondtak.
-Szintén évekkel ezelőtt miután befejeztem az egyetemet, egy kis szobában laktam, és onnan költöztem egy albérletbe. Sokat vacilláltam, hogy mi legyen, de anyámék megynugtattak, hogy ne aggódjak menjek nyugodtan, majd kisegítenek hó végén. Na ebből sem lett semmi.
-Az öcsém is jönne, aki mellesleg még a szüleimnél lakik, apám vállalkozásában dolgozik, és azon felül, hogy "elvileg" valamicske pénzt levonnak neki havonta, nem főz saját magára, se nem mos, se nem takarít, mindig anyám csinálja ezeket helyette.
Szóval mindezek után, közöltem velük, hogy az ötlet nem tetszik, de ha még bele is mennénk, ugye akkor is fizetnék a bérleti díjból a részüket amikor mondjuk 1 hónapig nincsenek itt? Ezen csak nevettek és nem mondtak semmit.
Úgyhogy nem mentünk ebbe bele, és ezek után én lettem a rossz. Majd miután megsértődtek, egyik nap közölte apám, hogy csak vicceltek és nem is akartak közös lakást. Szerintem pedig nagyon is akartak, csak az nem tetszett nekik, hogy akkor is fizetniük kellett volna amikor nincsenek itt. Jogos volt a szüleim megsértődése?
Anyámnál volt hasonló.
Eleve világ életükben arra törekedtek, hogy lehetőleg ne legyen saját lakásom, 30 évesen konkrétan megkérdezték, nem-e akarok haza költözni. Nyilván nem akartam.
Amint lakást vettem, anyám első mondata az volt, hogy majd "felköltözik" hozzám néhány hétre meg majd feljön pár napra "néha". Hát mondtam, hogy nem fog.
"Jogos volt a szüleim megsértődése?"
Nem jogos. Értelmes ember már eleve nem talál ki olyat, hogy majd összeköltözik a gyerekével meg annak párjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!