Anyukámmal elég rossz a kapcsolatom. mit tegyek?
egy időben kb 2019ben hatalmas káosz volt a családi életünk. apukám eljött a munkahelyéről amitől anyukám nagyon kiakadt és borzasztóan sokáig nem bocsátott meg. azt mondta apukám szégyent hozott ránk és hogy a faluban most mindenki tudja és vajon miket mond rólunk a falu. több évig volt családi problémánk. anyukám mindenképp elakart válni,apukámat néha sírni is láttam. apukàm elakart hagyni, anyukám miatt. anyukàm is elakart hagyni. rengeteg ordítozás volt. egy darabig a nővérem jelenléte tartotta bennem a lelket de utána elköltözött és magamra maradtam velük. borzasztó volt. egyszer láttam hogy apukám öngyilkos akar lenni. anyukám is sokszor mondta hogy holnapra ő meghal,vagy olyat hogy bárcsak ne lenne. nekem is mondott nagyon sok csúnya dolgot. pl.hogy dögöljek meg vagy hogy haljak éhen. anyukám miatt volt minden egyes veszekedés. többre tartotta mások véleményét mint a családját.
azóta eltelt pár év és a kapcsolatunk eléggé rossz lett. apukámmal is eltávolodtunk de töle nem annyira. (nem váltak el végül). már apukám is látja hogy rossz vele a kapcsolatom. ha szépen beszélek anyukámmal ő vagy nem figyel ràm vagy kiabál. néha én is kiabálok vele amikor már nem bírom hogy undok velem.
régen olyan jo volt. szerettük egymást. most meg már ölelésre sem vagyunk képesek. apukám probál felém közeledni de valahogy nem tudom olyan jól fogadni mint régen.
anyukám sokat dolgozik. apukám us de anyukám többet. mikor anyum késő este haza jön általában lemegyek hozzá a konyhába és beszélgetni probálok vele de szinte mindig csak telefonozik és nem figyel rám. ha pedig szembesítem ezzel akkor kiabál hogy neki még ezt sem lehet megtenni. probálok vele jobb kapcsolatot teremteni de ha ő nem tesz érte nem tudom mit tudok tenni.
szerintetek mitévő legyek? hogyan javitsam meg a kapcsolatom a szüleimmel?
Amíg anyukád nem akarja hogy jobb legyen addig marad a mostani helyzet
Egyedül, az hogy csak te akarod.hogy jó legyen az kevés
Anyukád nem szereti az életét, ahol már évek óta tart, be van kényszerülve egy szituációba ami iszonyat rombolja őt. Ami azért is rossz mert nem elég erős hogy változzon, nem is akar. Telnek a napjai de nincs öröme és erről csak ő tehet
Ami téged illet, tudom hogy nehéz, de mondj le arról hogy olyan lesz a kapcsolatotok mint régen volt. Sose lesz már olyan. Mind q ketten sokat változtatok és egyedül q te oldaladon van kezdeményezés, vágy hogy gyógyuljon a kapcsolat.
Ne próbálkozz annyira, sőt a minimum energia lenne a legjobb hozzáállás részedről. Próbálj le vállni, önállósodni.
Tervezd a jövődet, tovabbtanulás, koli, költözés, (diák)munka, tesóddal, barátaiddal tölts időt.
Ami a szülőket illeti, engedd el őket. Ha észbekapna akkor szerencséd van, de ha nem akkor végleg elveszitenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!