Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lesz egyre gyakoribb...

Miért lesz egyre gyakoribb az, hogy sokan csak kb 30 évesen vagy idősebben tudnak elköltözni a szüleiktől?

Figyelt kérdés
okt. 28. 15:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%
Olyan fizuk, amik arra elegek, hogy megdögölj, megfejelve csillagászati lakás és albi árakkal. Na, ez az indok!
nov. 1. 22:11
 22/32 anonim ***** válasza:
80%

Már az ABBA együttes 1976-ben megénekelte:

Money, money, money...

nov. 2. 08:06
 23/32 anonim válasza:
65%

Ha nem IT-s vagy, vagy mérnök, vagy sikeres vállalkozó, emellett nem támogat senki anyagilag, nincs komoly kapcsolatod, ráadásul még Budapesten is laksz, akkor szinte lehetetlen elköltözni fiatalon.

26 évesen költöztem el otthonról. Minden barátom elköltözött érettségi után. Na és hogy? Mentek kollégiumba/albiba egyetemre másik városba, amit a szülei fizették. Az egyikük a barátnője szüleihez költözött. Másnak meg szülők vettek ballagási ajándékként egy lakást.

26 évesen költöztem el. Akartam volna előbb is? Hát persze! De csak a covid húzta lejjebb az albérlet árakat, szobát tudtam bérelni, így tudtam csak az önálló életet elkezdeni. Majd összejöttem a vőlegényemmel, most vele élek albérletben. Nem tudnék egyedül se venni se bérelni, pedig már 29 vagyok. Az albi árak azóta ismét az egekben vannak, úgyhogy nem tudom, mi lenne velem a párom nélkül...

nov. 12. 13:24
 24/32 anonim ***** válasza:
54%
Lefogtok pontozni, de szerintem túl nagy igényei vannak a mai fiataloknak. Folyton azt hallgattam mindenkitől például, hogy a célja egy 5 szobás családi ház. Vannak beteg mai fiatalok, akik képesek is felvenni annyi hitelt rá, hogy nyomorogjanak a hitel mellett. Gyereket nem terveznek, de egytől egyig a családi ház a cél. Abszolút nem tudom megérteni…
nov. 12. 17:49
 25/32 anonim ***** válasza:
56%
Hogy jobban gőzöljön a fejetek, az IT-s ismerőseim megelégszenek egy felújítandó házzal vagy mobilház stb. variációkkal. Talán minél iskolázatlanabb valaki, annál inkább szereti hitelbe verni magát. Ez a rongyrázás talán a kicsit butuskább emberekre lehet jellemző. Szóval köze lehet a oktatási problémának is ehhez.
nov. 12. 18:06
 26/32 anonim ***** válasza:

25.

Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy neked miért nincs pipád?

nov. 12. 19:47
 27/32 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudnak, vagy nem is akarnak. Talán fölöslegesnek tartják az egyszemélyes külön háztartást. Ha jól kijönnek a szülőkkel, nincs párkapcsolatuk, akkor miért költözzenek el? Csak azért, mert ez az elvárás? Otthon is lehet, felnőttként élni. Nem mindenki mamapicifia a mamahotelben, aki a szülőkkel lakik. Meg lehet osztani az öregedő szülőkkel a terheket, és akkor felnőttként élhet. Az albérlet ára meg jobb helyre is kerülhet.
nov. 12. 21:09
 28/32 anonim ***** válasza:

26.

Ritkán használom az oldalt, Valószínűleg azért.

nov. 13. 04:25
 29/32 anonim ***** válasza:
0%
#24: Abban mi a logika, hogy ha nem akar gyereket, házat se akarjon?
nov. 13. 07:00
 30/32 anonim ***** válasza:
Házat akarjon, csak ne 5 személyes családi házat.
nov. 13. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!