Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért beszél mindig így...

Anyám miért beszél mindig így a témáról előttünk?

Figyelt kérdés
18 vagyok már külön lakók mert nem bírtam már az otthoni légkört. Pontosabban anyámat. De van egy 8 éves öcsém aki még szenved ettől a nőtől. Állandóan kiabál otthon apámmal is aki egy papucs és mindent ráhagy. Kívülre mutatja ő milyen szuper ember aki mindenkivel törődik ha valami ismerős beteg vagy valami történt vele egyből írja az üzenetet hogy jaj így meg úgy gondolunk rád meg ilyenek. Ja hozzá teszem Jehova tanúja és kívülre adja ezt a szent életét de amúgy marhára nem az. És mostanában kérdezték tőle terveznek még gyereket vagy nem öcsém és én is ott voltunk és mondta ha terhes lenne fel is akasztaná magát mert ő már nem bírná elviselni ezt az egészet újra. Nekem is rosszul esett de öcsém azóta teljesen be van fordulva és sokat sír amikor anyám nem látja hogy miatta szar anyám élet meg ilyenek. És többször is célzott már erre pl ha újra kezdhetné nem vállalna egy gyereket se mert megmaradt volna a pénze és senki nem csinált volna kuplerájt a házba meg mennyi ideggel járt nevelni minket. Szerintem egyáltalán nem szeret minket apám meg mindent elnéző neki szóval ő is hibás hogy nem szeret minket annyira hogy kiálljon értünk. Mások gyerekéhez hasonlít minket hogy xy lánya milyen ügyes házias de bezzeg te... soha nem fog szeretni senki mert egy prasnya lusta dög vagy és kiállhatatlan a természeted is(ez lennék szerinte én) Öcsém legszívesebben elhoznám onnan és soha többet nem tartanám velük a kapcsolatot.
okt. 12. 10:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amennyire lehet, öcsémet vigasztalnám, próbálnám elmagyarázni, hogy ez nem neki szól igazából, hanem az anyátok szegénységi bizonyítványa. Meg lehet, ráküldenék egy ismerős családsegítőt meglepetésszerűen, hogy tuti ne tudjon felkészülni, hogy arannyal csomagolja be a szart. Ha öcséd közérzete nem javul, akkor jelezném ezt a lelkiterrort hivatalosan is szociális szerveknek, mert ez is ugyanúgy bántalmazás és ezt már ők is elismerik,sok edukációs plakát van erről.

Neked kitartást!

okt. 12. 11:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát ez "csodálatos". Én "csak" a testvéremtől "kaptam meg", hogy neki a pénz fontosabb volna, mint én. Már nem is tartom vele a kapcsolatot... Gyerekkorom óta próbáltam megfelelni neki, hogy hátha akkor majd kedvesebb lesz, erre én voltam a szemét szerinte, mikor nem bírtam már tovább azt a sok rosszat, amit tőle kaptam. Nagyon szép tőled, hogy magadhoz vennéd az öcséd, lehet jót is tenne neki, de olyan terhet ne vállalj be, amivel nem fogsz tudni megbirkózni. Mennyire önálló a 8 éves tesód?
okt. 12. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Amint teheted, vedd magadhoz ezt a szegény gyereket, amíg nem késő és az a gyökér teljesen megnyomorítja.
okt. 12. 23:50
 4/5 menta34 ***** válasza:
69%
A "vedd magadhoz" túlzás, de ha tudod heti 1-2 nap legyen veled az öcséd, hátha segít a szülőknek, hogy kettesben lehetnek...
okt. 13. 07:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Tipus rejtett nárcisztikus viselkedés. Tanulmányozd a témát és akkor jobban megérted anyád működését és jobban tudsz cselekni, reagálni dolgokra.
okt. 27. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!