Mit csináljak ha anyám be akar költözni a szociális otthonba én meg nem szeretném?
Miért ellenzed?
Lenne állandó tàrsasága, lenne rá állandó figyelem, nem kellene aggodni, hogy történik vele calami, amíg oda vagy dolgozni.
Ez nem rolad szol. Ő ezt akarja, tartsd tiszteletben az akaratát amíg magánál van.
És én sem ertem mi ezzel a baj. Egesz nap otthon van, igy legalabb lesz társasága. Ha lesz valami hirtelen agyvezzese vagy hasonló akkor azonnal eszreveszik, nem fog x napig otthon fekudni amíg rátalál valaki. Esetleg ha eljön az időskori elbutulás, na akkor mit fogsz csinálni? 24 órában vele leszel hogy ne gyujtsa magára a házat? Ingyenesbe 80 felett lehet menni azt hiszem ahol van pár év várólista, fizetősbe korábban is lehet, nem is kell 80 évesnek lenni, ott szobát kell venni. Inkább segíts neki találni egy normális helyet. Remélem nem a raforditott pénzt sajnálod. Jelenleg ami az övé az az övé. Ha ő ezt arra akarja fordítani hogy gondoskodjon magáról öregkorára az tök normális hozzáállás.
Hívjatok fel a helyeket és látogassanak oda pl, érdeklődjenek meg a feltételeket. Ezzel segítesz neki a legtöbbet. Ja és ha latogatod.
Ingyenes ellátás nincs.
Mármint idősek otthona területén.
Egy minimális térítési díjat még az állami otthonok is (amiket egyébként csak megyén belül tudsz nézni) kérnek.
Egyháziban és maszekban a határ a csillagos ég.
Jah, akkor csicskaztatjátok is. Nem csodálom hogy menekülne az otthonba.
Így jártál. Nem lesz örökség :(
Gondolom a kisfiú vele lakik, rajta élősködik. Azért mondta anyuka hogy nem akar már cseléd lenni..
73 évesen is kiszolgálja ezt a parazita fiút.
"Ki nyitja majd rád az ajtót, ha öreg leszel?"
"Hát majd a pici fiam, hogy főzzek már neki valami finomat mert éhes, és a nyugdíjamat is jó lenne ha odaadnám neki. Ja és kaparjam is már el magam, ha meghaltam"
Semmit. Inkább örülj, hogy gondol a jövőre. Ha most még önellátó, öt-tíz év múlva nagy eséllyel már nem lesz az. Akkor lehet igazán jó otthont találni, ha még időben van az ember és nem hirtelen, kapkodva kell megtenni, amikor már leesik lábról az öreg.
Emögött lehet, hogy haszonlesés áll. Sajnálja a kérdező, hogy így kevesebb lesz az öröksége. Ez szomorú. Egy idős ember ugyanúgy jogosult a saját vagyonával rendelkezni, akár elkölteni azt, mint egy fiatal. Szomorú, hogy a rokonság már előre csorgatja a nyálát az örökségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!