Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleiteknél is egyenlő a...

A szüleiteknél is egyenlő a tanulás a semmittevéssel?

Figyelt kérdés

kb. 1 éve magánúton készülök biológiából és kémiából emelt szintű érettségire, heti 4 órát vagyok tanárnál, egyébként otthon tanulok, mellette egyszerűsített foglalkoztatottként keresem meg a pénzt a tanulásra. A szüleim, ha otthon vagyok egyből azzal kezdik, hogy "úgy sincs semmi dolgod", meg "a tanulás nem munka" és mindig kitalálnak valamit, hogy ne csak lébecoljak otthon, hanem csináljak is valamit, mondván úgysem csinálok otthon semmit, csak a szobámban ülök.

Most jelentkeztem az őszi biológia érettségire, már néhány hónapja valóban ismétlek is, de azért jó lenne átismételni a vizsga előtt a tananyagot, hajtottak, hogy menjek már vizsgázni, minél hamarabb meglegyen az érettségi (fejezzem már be a tanulást szerintük), de mióta ismétlek, azóta még rosszabbak, mert többet vagyok a szobámban, szerintük nem lenne semmi dolgom, csak kihúzom magam a munkából. Hiába mondom nekik, hogy tanulok, mert egy hónap múlva érettségi, szerintük az ráér, meg minek annyit tanulni, az nem munka, stb.

Ma például az volt a bajuk, hogy reggel felkeltem, hogy ne éjszakára maradjon a tanulás, délután legyen időm otthon tevékenykedni, mondván még hétvégén sem tudok pihenni (pedig nekem már 1 éve nem úgy van beosztva a rendszer, hogy hétköznap-hétvége, akkor megyek órára, amikor a tanár és én is ráérek, dolgozni, meg amikor szabad vagyok), pedig már ők is fent voltak és nem is hangoskodtam, néma csendben ültem a szobámban, egyszer voltam kint vécén.

Nálatok is olyanok (voltak) a szülők, hogy a tanulás egyenlő a semmittevéssel?

szept. 21. 09:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
Ha most ide írom, hogy ezek parasztok akiknek csak a kétkezi munka a munka, akkor jön a sok ilyen és le fognak pontozni?
szept. 22. 13:00
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
A szüleid buta prolik, amiről TE nem tehetsz! Vészeld át ezt az időszakot és költözt el, amint lehet.
szept. 22. 16:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Kedves 10es a kérdező a tanulás mellett dolgozik is. És ja úgy biztos fel lehet készülni, hogy már 4 éve biológiát tanulsz. Ha viszont teljesen új az egész, igenis kell az 1 év. + emelt kémia se semmi. Elég nagy az anyagmennyiség
szept. 23. 00:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen, utoljára általánosban tanultam biológiát és kémiát, mivel informatika szakra jártam gimnáziumban, így egy tanévig tanultunk komplex természettudományt, amit fizika-földrajz szakos tanár tanított, illetve 3 évig fizikát (amit sajnos minden évben más tanár tartott, így ott sem tudták tökéletesen egymásra építeni a leckéket). Általánosban sem volt túl jó tanárom, illetve amivel közel 5 évig, nagyon nem foglalkozik az ember azt el is felejti. Általánosban még azt sem tudtam, hogy merre menjek tovább, akkoriban az informatika jobban érdekelt mint a biológia, vagy a kémia, gimnáziumban meg az érettségire készültem, az informatikával volt elég tanulnivalóm.

Illetve köszönöm a 13-asnak, mert nem azt csinálom, hogy egész nap otthon ülök a számítógép előtt, hanem én mellette dolgozok is, otthon próbálok tanulni és amúgy egy szóval sem mondtam, hogy nem csinálok otthon házimunkát, csak kell naponta valamennyi idő, hogy tanuljak és abban az időszakban az van, hogy "úgysem csinálok semmit".

szept. 23. 09:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha nagyon idegesítenek a szüleid, talán tanulhatnál a könyvtárban is. Bár én szeretek hangosan tanulni szóval az nekem nem menne
szept. 23. 10:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Inkább valahogy meg kellene értetned velük hogy ez fontos
szept. 23. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!