Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy év után felhív, hogy el...

Egy év után felhív, hogy el akarja vinni, köteles vagyok odaadni?

Figyelt kérdés

A volt férjem egy évig nem kereste a gyerekeket. Most felhívott, hogy hétvégén viszi, de csak a kisebbiket. A nagyobbikról nem is kérdezett.

Hétvégén már lenne más programunk.

szept. 10. 08:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora egy hazug exed van. Még hogy te akadályozod a kapcsolattartást

Olyan sok elvált, gyerekes pasi kamuzik ilyeneket, mert ahoz már nincs pofája hogy bevallja másoknak hogy ő az aki sz.rik a saját gyerekre, inkább téged hoz bele, hibáztat.

szept. 10. 09:58
 22/32 A kérdező kommentje:

20-as sajnos szívemből szóltál.

Csak félek a törvénytől, de a gyerekeket is féltem. Anno a tárgyalásokra sem jött el.

szept. 10. 09:59
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"A gyámhivatalban még év elején azt mondta, hogy akadályozom a kapcsolattartást ezért nem fizet."

Nyilván azt is megmondták neki, hogy ez a kettő nem függ össze. Vagyis még ha TÉNYLEG akadályoznád a láthatást, akkor is ugyanúgy vonatkozna rá a tartásdíj fizetési kötelezettség. (Mint ahogyan fordítva is igaz: ha az apa nem fizeti a tartásdíjat, ettől még az anya ugyanúgy köteles biztosítani neki a láthatást.)

És ahogy írod, nyilván februárban sem fordult bírósághoz. Most sem fog.

szept. 10. 10:01
 24/32 A kérdező kommentje:
21-es nincs ezzel gond, már beszéltem az ügyvédemmel ezzel kapcsolatban. Ezt neki kell bizonyítani, nem nekem.
szept. 10. 10:01
 25/32 A kérdező kommentje:
Persze, hogy felvilágosították. Igazából ez neki egy öngól volt, elismerte, hogy nem fizet.
szept. 10. 10:02
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem vagy köteles.

Menjen bíróságra, ott is megállapítják majd, hogy mivel felétek sem nézett egyéven át, nem viheti el "csak úgy", mert épp kedve van.

Megjegyzem, én kérném a láthatás szabályozását, módosítását, hogy ne vihesse el csak úgy amikor akarja - egy- kétéves kihagyásokkal -, mert az a gyereknek sem jó.

szept. 10. 10:40
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva ha ennyire megbízhatatlan én félnék neki odaadni a gyereket, főleg a kicsit egyedül. Ki tudja mennyire vigyáz rá, vagy nem-e lép le vele. Ha nagy is ott van, akkor az tud úgymond vigyázni rá.

Szerintem teljesen életszerű lenne, hogy ha most "megváltozott" vagy bármi és szeretné normalizálni a kapcsolatot a gyerekekkel, akkor mondhatod azt, hogy az első néhány alkalommal csak a te jelenlétedbe láthatja a gyereket. Meg kell győződj róla, hogy nem ment el az esze, volt már olyan hogy az apa lelépett a gyerekkel, bár ez nagyon ritkán fordul elő.

szept. 10. 10:43
 28/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.
szept. 10. 11:03
 29/32 anonim ***** válasza:
87%
Miután van egy érvényes bírósági ítélet a láthatáron, igen, köteles vagy oda adni a gyereket. De nyilván értelmes, érző szülő nem fogja oda adni a gyereket annak, akit egy eve nem látott a gyerek. Tehát apunak nemet mondasz és azonnal indulsz a gyamhivatalba, bejelenteni, hogy apuka egy eve xarik a gyerekre, onnan meg a bíróságra kérni a lathatas ujraszabayloszasat
szept. 10. 12:31
 30/32 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, nem tudom hogy ezt láttad e már, de ha nem akkor esetleg olvasd el a válaszokat. Van benne átfedés a te történeteddel

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

szept. 10. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!