Egy év után felhív, hogy el akarja vinni, köteles vagyok odaadni?
A volt férjem egy évig nem kereste a gyerekeket. Most felhívott, hogy hétvégén viszi, de csak a kisebbiket. A nagyobbikról nem is kérdezett.
Hétvégén már lenne más programunk.
Mekkora egy hazug exed van. Még hogy te akadályozod a kapcsolattartást
Olyan sok elvált, gyerekes pasi kamuzik ilyeneket, mert ahoz már nincs pofája hogy bevallja másoknak hogy ő az aki sz.rik a saját gyerekre, inkább téged hoz bele, hibáztat.
20-as sajnos szívemből szóltál.
Csak félek a törvénytől, de a gyerekeket is féltem. Anno a tárgyalásokra sem jött el.
"A gyámhivatalban még év elején azt mondta, hogy akadályozom a kapcsolattartást ezért nem fizet."
Nyilván azt is megmondták neki, hogy ez a kettő nem függ össze. Vagyis még ha TÉNYLEG akadályoznád a láthatást, akkor is ugyanúgy vonatkozna rá a tartásdíj fizetési kötelezettség. (Mint ahogyan fordítva is igaz: ha az apa nem fizeti a tartásdíjat, ettől még az anya ugyanúgy köteles biztosítani neki a láthatást.)
És ahogy írod, nyilván februárban sem fordult bírósághoz. Most sem fog.
Nem, nem vagy köteles.
Menjen bíróságra, ott is megállapítják majd, hogy mivel felétek sem nézett egyéven át, nem viheti el "csak úgy", mert épp kedve van.
Megjegyzem, én kérném a láthatás szabályozását, módosítását, hogy ne vihesse el csak úgy amikor akarja - egy- kétéves kihagyásokkal -, mert az a gyereknek sem jó.
Őszintén szólva ha ennyire megbízhatatlan én félnék neki odaadni a gyereket, főleg a kicsit egyedül. Ki tudja mennyire vigyáz rá, vagy nem-e lép le vele. Ha nagy is ott van, akkor az tud úgymond vigyázni rá.
Szerintem teljesen életszerű lenne, hogy ha most "megváltozott" vagy bármi és szeretné normalizálni a kapcsolatot a gyerekekkel, akkor mondhatod azt, hogy az első néhány alkalommal csak a te jelenlétedbe láthatja a gyereket. Meg kell győződj róla, hogy nem ment el az esze, volt már olyan hogy az apa lelépett a gyerekkel, bár ez nagyon ritkán fordul elő.
Kérdező, nem tudom hogy ezt láttad e már, de ha nem akkor esetleg olvasd el a válaszokat. Van benne átfedés a te történeteddel
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!