Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy év után felhív, hogy el...

Egy év után felhív, hogy el akarja vinni, köteles vagyok odaadni?

Figyelt kérdés

A volt férjem egy évig nem kereste a gyerekeket. Most felhívott, hogy hétvégén viszi, de csak a kisebbiket. A nagyobbikról nem is kérdezett.

Hétvégén már lenne más programunk.

szept. 10. 08:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
86%
A nagyot miert nem vinne el?
szept. 10. 09:04
 12/32 A kérdező kommentje:
Szinte biztos, hogy utána ismét eltűnne. Így is a minimális láthatás van megítélve. Kéthetente péntek 17 órától vasárnap 17 óráig, illetve a szünetek fele. Annyit mondott nekem a telefonban, hogy az ottalváshoz nem ragaszkodik, időnként egy - egy napra elvinné. Én ezt úgy értelmeztem, hogy amikor van kedve viszi, amikor nincs kedve nem viszi. A gyámhivatalban tudta meg, hogy a kisebbik is iskolás.
szept. 10. 09:08
 13/32 A kérdező kommentje:
11-es válaszoló. Nem indokolta. A nagyobbik 14 éves lány. A kicsi fiú. Nem ragaszkodnak az apjukhoz, nincs köztük szülő - gyermek kapcsolat.
szept. 10. 09:10
 14/32 anonim ***** válasza:
94%

A nagyot azért nem akarja vinni, mert őneki már megvan a véleménye az apjáról és valószínűleg két nap alatt a szemébe is mondaná, de legalábbis éreztetné vele.

A kicsi tehát 6 éves és 3 éves korában váltatok külön. Ő még nyilván úgy ragaszkodik az apjához, hogy bárhogyan viselkedik vele, neki ő a nagybetűs Apa. Ezt használja ki a volt férjed, amíg még tudja.

szept. 10. 09:18
 15/32 A kérdező kommentje:
Májusban kérdeztem, hogy írjak apának, hogy lesz ovis ballagás. Azt mondta nem, úgysem jönne el. Születésnapra sem írt. Sokkal jobban szereti a szomszédokat, hiszen velük van napi kapcsolatban.
szept. 10. 09:25
 16/32 A kérdező kommentje:
Tavaly nyáron vitte el őt utoljára, 3 óra múlva már vissza is hozta. Tavaly szeptemberben jött, egy fél órát volt itt körülbelül, utána eltűnt. Se tartásdíj, se telefon, semmi. Hiába hívtam, nem vette fel.
szept. 10. 09:29
 17/32 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy nem lesz rendszeres kapcsolattartás a részéről az előzményeket tekintve. Az iskolakezdés sem zökkenőmentes a kicsinek, most meg még az apja is felbukkan.
szept. 10. 09:31
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezek után nem tartom valószínűnek, hogy a volt férjed hatósághoz fordulna, ha nem kapja meg a gyereket. Akkor meg miért adnád oda? A gyerekek lelkének nem jó, hatósági ügy aligha lesz belőle, tehát semmi nem indokolja, hogy odaadd.

Ha nagyon korrekt akarsz lenni, akkor őszintén megkérdezed a gyereket (a kicsit), hogy el akar-e menni. Tekintetbe véve, hogy az apja eddig milyen gyakorisággal jelentkezett és akkor mennyi ideig volt rá kíváncsi. És ha a kicsi menni akar, hát menjen. Nem hinném, hogy menni akarna, pláne, ha konkrét programról kéne emiatt lemondania.

szept. 10. 09:36
 19/32 A kérdező kommentje:
A gyámhivatalban még év elején azt mondta, hogy akadályozom a kapcsolattartást ezért nem fizet. Ott javasolták neki, hogy forduljon bírósághoz. Ez történt februárban. Azóta sem kaptam idézést. A kicsi sem akar menni hozzá, jóformán nem is ismeri.
szept. 10. 09:51
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Adná oda a fene, egy ilyen féregnek.

Ez a semmirekellő, nem fog bírósághoz fordulni a "jogaiért".

szept. 10. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!