Csak szerintem nagyon undorito amit csinal az apam?
Tudni kell hogy 3 evig voltam anorexias most 1 eve kb gyogyulgatok ..
Apam tud a dologrol de ha barki felhozza az a valasz: jaj o most anorexias volt ? Jezus ugyan mar.
Ezek a szavak amugyis nagyon szarul hatnak ram..
De ha eszek mindig kapok valami kommenet
- mindent meg eszel!?
- atyam titokban eszel?
- mar megint mictcsinalsz
-tudod mennyi a kaloria
- majd vissza jon a has
En mar nem tudom ezeket elengedni.. Minden erkezesem mostanaban a kukaban vegzi.
Ugy erzem vissza esek..
Csak en gondolom igy hogy az amit csinal az apam nem valami normalis?
Nem normális
Egyrészt tagadja és elbagatelizzálja mások felé a betegseged.
Másrészt téged is épít lefelé a folytonos kajával kapcsolatos beszólogatásával.
Nagyon mérgező amit csinál. Olyan mintha direkt bántani akarna.
Volt valaha is megértő veled szembe ebben a témában?
Próbáld ignorálni, vagy ha opció akkor költözz el, mert ha így megy tényleg vissza esel.
Valóban undorító a viselkedése, nem tudom hogy hány éves vagy, de javaslom, hogy hamar költözz el tőle mert ez egyáltalán nem egészséges számodra. :(
Anyukád veletek él? Tud erről?
Szóval mindenki inkább besöpri a szőnyeg alá. Fantasztikus
Egyáltalán nem érzed akkor hogy támogatnak, ha ennyire titok
ként kezelik.
Most leszel végzős? Felvételin néz olyan messzi helyeket ahol van koli. A tanévben pedig ha van időd és energiád vállalj diákmunkát, hogy legyen egy kis pénzed addigra. Plusz nem is lennél otthon és a gondolataid is hátha máshol járnának. Ki tudja Lehet még jó ismerősökre is szert teszel.
Apud amúgy undorító. Anyud sem egy álom. Az egyik aktív a másik passzív romboló erő.
Együttérzek veled, kitartás.
Tegyél meg mindent, hogy amikor 18 leszel mehess fősulira/egyetemre onnan minél messzebbre.
Nem tudom a részleteket, de a betegséged gyökéroka a mérgező szüleid. Jó úton haladsz, mert felismerted.
Olvass utána a nárcizmusnak (rejtett, grandiózus) nagyon alaposan és sok mindenre rá fogsz jönni. Sajnos vannak “szülők”, akik a gyerekükből veszik el direkt az energiát, mert csak így tudnak létezni. Mielőbb érdemes lesz levállnod róluk. Ha szükséges, akkor teljesen. Eljön a nap, amikor szabad leszel! Ha van kérdésed, írj nyugodtan.
Ajánlott könyv: Suzan Forward: Mérgező szülők és
McKenzie: Kézikönyv mérgező emberekhez (bővített)
Ja és még valami: Érd el, hogy teszel a véleményükre. Ha jól esik megenni egy tortát, akkor megeszed. Csak te számítasz.
A lényeg, ne hagyd, hogy lássák szarul esik a beszólásaik. Érdemes valamit finoman válaszolni mindig:
Pl.
Apád: Ne egyél már annyit
Te: Annyit eszek, amennyit jól esik. vagy Nekem jól esik és csak ez számít.
Borzasztó nehéz lehet egy ilyen közegben, de te próbáld meg ezt kizárni, és az egészségedre koncentrálni. Nem tart örökké, amíg ezt el kell viselned tőlük, de ha visszaesel, az egészségedet egy életre gajra vághatod.
Tarts ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!