Anyukám (40 éves) azon bánkódik, hogy nem lett orvos. Hogyan nyugtassam meg?
Lehetett volna orvos, mégsem lett az.
Ennyi. Az ő döntése volt, gondolom az anyja nem tartott fegyvert a fejéhez hogy márpedig tanár leszel, kész...
Főállás mellett, hogy járjon orvosira?
Felvételi 1-2 év kemény tanulás (inkább kettő, nulláról, ezzel foglalkozom), aztán ugye 6 év + szakvizsgák... 50 éves korára lenne orvos, és addig miből él? A felkészülés mehet munka mellett (bár úgy szinte biztos hogy 2 év), de az egyetem...
Mindenesetre szerintem nem a gyerek dolga az anyukája életét rendbe tenni. Sosem érdemes azon bánkódni, mi lett volna, ha, hiszen nem tudhatjuk! Egyáltalán de egyáltalán nem biztos, hogy jobb lett volna.
Ha nagyon nem bírja elengedni a témát, akkor keressen valami hasonlót, pl. ha segíteni akar embereken, annak számos más módja is lehet. Akár még a gyógypedagógus? Mivel ő már pedagógus, elvileg 3 év levelezőn.
Nézze végig milyen felsőfokú képzések vannak, hátha talál valami kivitelezhetőt.
Háziorvos én is nagyon szívesen lettem volna, de sajnos nem volt meg rá a mentális/lelki adottságom, illetve a támogatás, motiváció, stb. 32 éves vagyok, még mindig sok minden érdekel. Kollégáim is mondogatják, hogy olyan munka kellene nekem, amivel embereken vagy állatokon segíthetnék. Jelentkeztem kórházi önkéntesnek... lelkileg annyira megviselt, hogy minden alkalom után csak zokogtam. Van egy kedvenc idézetem: "Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni." Ha valaki idealista típus, szereti az embereket, és ez teszi boldoggá, akkor találja meg ezt az utat. Sajnos sok ember van, akiket az egészségügyi szakmákban (is) már csak a fekete humor, a hatalmi vágy élteti vagy dobja fel. Egyre magasabb lesz a nyugdíjkorhatár...
Lehet írogatni is orvosi témájú novellát, bármit. Mondd neki, próbálja meg, ez is tök szupi dolog.
Lehet háziorvos mellett is asszisztens. Vannak olyan emberek, akik 40 évesen kezdték el az egyetemet és sikeresen be is fejezték. Olvasson szakirodalmat hobbiból(azokat, amikből egyetemen tanítanak), önkénteskedjen, önbizalom építő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!