Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekkori traumak mennyire...

Gyerekkori traumak mennyire hatnak ki a felnott mindennapokra?

Figyelt kérdés
Mennyire jonnek elo az elnyomott problemak amiket a szulok taplaltak belenk?

aug. 6. 08:37
1 2
 11/14 anonim válasza:

Szerintem igen

Nekem is volt ilyen. Különórán voltam, a feladat az volt, hogy énekeljünk. Hát én énekeltem, erre az egyik csoporttársam közölte, hogy nagyon csúnya a hangom. Ezután egyre halkabb lettem, végül elhallgattam. Aztán mondta, hogy csak viccelt, nem akart megbántani, stb. de akkor már mindegy volt, hallottam, fájt, és többet nem énekeltem/énekelek, csak ha egyedül vagyok.

aug. 7. 10:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Én nem merek hangosan olvasni meg énekelni, mivel a kedves tanító néni már elsőben megalázott a többiek előtt, hogy ezek nekem nem mennek, és most 40 évesen sem merek hangosan olvasni/énekelni, ha nagyon kell akkor olyan hülye rossz érzés van rajtam. Amúgy a többieknek sem ment jobban, sokan tovább sem tanultak 8 ált után.
aug. 7. 14:51
 13/14 Senior Séf ***** válasza:
66%
Sohasem hittem a gyerekkori traumák későbbi hatásaiban. Azt vallottam, hogy csak a felelősséget akarjuk magunkról a szüleinkre tolni, amiért elcse5ztük az életünket. Most, 65 éves nyuggerként, hogy a napi horgászat alatt ráérek gondolkodni, számba venni az életemet, jövök csak rá, hogy hol köszönnek vissza az elszenvedett traumák. Nem panaszkodom. Kemény életem volt, ami kemény embert faragott belőlem.
aug. 7. 18:45
 14/14 A kérdező kommentje:
mindenkinek adtam a zold plecsnit. koszi a valaszokat
aug. 7. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!