Gyerekkori traumak mennyire hatnak ki a felnott mindennapokra?
Figyelt kérdés
Mennyire jonnek elo az elnyomott problemak amiket a szulok taplaltak belenk?aug. 6. 08:37
11/14 anonim válasza:
Szerintem igen
Nekem is volt ilyen. Különórán voltam, a feladat az volt, hogy énekeljünk. Hát én énekeltem, erre az egyik csoporttársam közölte, hogy nagyon csúnya a hangom. Ezután egyre halkabb lettem, végül elhallgattam. Aztán mondta, hogy csak viccelt, nem akart megbántani, stb. de akkor már mindegy volt, hallottam, fájt, és többet nem énekeltem/énekelek, csak ha egyedül vagyok.
12/14 anonim válasza:
Én nem merek hangosan olvasni meg énekelni, mivel a kedves tanító néni már elsőben megalázott a többiek előtt, hogy ezek nekem nem mennek, és most 40 évesen sem merek hangosan olvasni/énekelni, ha nagyon kell akkor olyan hülye rossz érzés van rajtam. Amúgy a többieknek sem ment jobban, sokan tovább sem tanultak 8 ált után.
13/14 Senior Séf válasza:
Sohasem hittem a gyerekkori traumák későbbi hatásaiban. Azt vallottam, hogy csak a felelősséget akarjuk magunkról a szüleinkre tolni, amiért elcse5ztük az életünket. Most, 65 éves nyuggerként, hogy a napi horgászat alatt ráérek gondolkodni, számba venni az életemet, jövök csak rá, hogy hol köszönnek vissza az elszenvedett traumák. Nem panaszkodom. Kemény életem volt, ami kemény embert faragott belőlem.
14/14 A kérdező kommentje:
mindenkinek adtam a zold plecsnit. koszi a valaszokat
aug. 7. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!