A mai kisiskolások miért kezdenek el 9-10 évesen dacos kamaszként viselkedni?
Szintén 9 éves a lányom. És bizony nagyon kiskamasz. Minden miatt puffog, hisztizik, megsértődik. Soha semmi nem jó.
Én sokat olvastam a témában, főleg Vekerdy Tamástól, és teljesen normálisak ezek a dolgok. Következetesnek kell lenni, de mégis kicsit rá kell hagyni és nem b@sztatni.
Amúgy az én lányom is nagyon rossz néven venné még egy testvér érkezését. Pont ez a 9-12 éves kor amikor a legrosszabb.
Én is emlékszem, hogy 9-10 évesen hallani se akartam arról, hogy testvérem legyen. A gondolatától is kivoltan.
Én olyan házimunkákba igyekszem befogni amihez kedve van, nem kényszerítek rá semmit.
Egyedül ami a feladata a szobájában összepakolni.
Unokahúgom 8,5 évesen már menstruált, mégis mit akarsz? 9-10 évesen gyakorlatilag kiskamasz, és igen, normális, hogy sóhajtozik, meg szájal - mert KAMASZ.
Megjegyzem, 35 éves vagyok, 10-11 évesen már szép, hogy érdekeltek a fiúk, volt szerelmem, akivel házasságot terveztem, meg ilyenek,mert tetszett, helyes volt.
Vagy te ilyen prűd vagy, kérdező, hogy 18 éves korodig fiúra sem néztél? :D
Természetesen nem hagyom rá, megvontam tőle mindent és az apja is jól leszidta de nem látszik rajta hogy ez elrettentő lenne a számára - ezzel nálam apám csak azt érte el, hogy nem beszéltem vele, mert MINDENRE a lebszás ment.
13 voltam, mikor tesóm született - őszintén? Utáltam az egész helyzetet a síró gyerekkel meg a később állandóan rám sózott gyerekkel, és hogy onnantól kezdve szrtak a fejemre.
Tízéve elköltöztem, azóta nem tudom, mivan a "szüleimmel". Kiabálás, lebszás mindig ment mindenre, ha én voltam a rossz, ha a kicsi, bébiszitterkedni jó voltam, de érdemi beszélgetés soha nem volt közöttünk. A kicsi érkezése után meg főleg.
Így jártak, nekem nyugodtabb az életem nélkülük ;)
1.
Mit keres nálad az a gyerek, amikor az apja nincs is otthon?
Jól kihasználnak!
Neked erre kismamaként semmi szükséged.
Kínlódjon vele az anyja, meg az apja.
2.
Akceleráció. Ez az oka, amiért a gyerekek ilyen korán zizik.
A lányoknál meg hamarabb beindul.
3.
Lehet, hogy alapból egy gázos gyerek, én mini pszichopatának hívom ezt a típust.
Ezek azok, akikkel nem lehet mit kezdeni, felnőttként is csak a baj van velük.
Ne legyen nálad, ha az apja nincs otthon!
Mi lesz ott, ha meglesz a kicsi?
Az ilyen simán bántalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!