Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai kisiskolások miért...

A mai kisiskolások miért kezdenek el 9-10 évesen dacos kamaszként viselkedni?

Figyelt kérdés
Nevelt lányom 9 éves 3 éves kora óta neveljük együtt a férjemmel. Javarészt nálunk van, anyjánál hétvégén. Én hordtam munka mellett oviba/suliba. Foglalkozunk vele, tanulunk vele, tőlünk nem hall olyat hogy a másikkal flegmán beszélni. Év eleje óta a viselkedése viszont fokozatosan romlik. Szájal, hazudozik, nem csinálja amit kérünk tőle. Márciusban kiderült hogy babát várok, neki 12 hetes korban mondtuk el a hírt. Nem vetette fel az öröm. Gondoltuk majd ha meglesz a baba másként fogja látni a dolgokat. Én itthon vagyok most táppénzen mert olyan helyen dolgozok ahol nem tudok kismamaként dolgozni. Velem van nyári szünetben amíg férjem nap közben dolgozik. Nagyon csúnyán beszél velem. Én be szoktam fogni házimunkára, hogy lássa nem magától kerül minden a helyére. Pl saját ruháit ő hajtsa össze és tegye el. Vagy evés után nem ott hagy maga után mindent ahogy kiesik a kezéből a kanál hanem leszedi az asztalt maga után. Már ezt se hajlandó csinálni és a fejemhez vágta hogy nem vagyok az anyja. Vágja nekem a pofákat, sóhajtozik, forgatja a szemét ha kérek tőle valamit. És ami ledöbbent hogy már a fiúk érdeklik. Nem korai ez 9 évesen? Természetesen nem hagyom rá, megvontam tőle mindent és az apja is jól leszidta de nem látszik rajta hogy ez elrettentő lenne a számára. Kismamaként nem igazán akarok stresszelni de rosszul esik hogy így viselkedik velem. Ez valóban normális manapság hogy a gyerekek ennyi mindent megengednek maguknak? Telefon, tv ilyesmi már rég nincs neki, elvontuk tőle a szájalások miatt.
aug. 5. 23:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%

A "baba-dolog" is stresszelheti. Talán fél, hogy ha megszületik, akkor ő amolyan kitaszított, másodhegedűs lesz. Egyszer már átélte azt, amikor az anyja eldobta. Hiszen ha nem tette volna, nem nálatok, az apjánál lenne. (De nyilván nem tudom, hogy mi a pontos oka annak, hogy az anyja nem törődik vele)

Én itt kezdeném el a kutyát kiásni.. fél-e attól, hogy mennie kell, hogy nem fogjátok szeretni, visszakerül végleg az anyjához, stb.

aug. 6. 02:12
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
8 éves a lányom, szerencsére a fiúk még nem érdeklik, de elkezdett serdülni és puffog mindenen, egy drámakirálynő lett...
aug. 6. 02:31
 13/25 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert dacos kiskamaszok. Nálatok egy féltesóval megfejelve; meg veled, aki az anyját szidod. Bezárod magad mellé, az apját nem látja, csak bünteted... Jó kis nyári szünet, minden ekkora gyerek álma.
aug. 6. 05:46
 14/25 anonim válasza:
54%
Nálunk is volt hasonló helyzet,csak kicsit később mint 9éves kora után.Nálunk én és férjem neveljük az én gyerekemet,akkoriban még ritkán volt igénye az apjának arra hogy néha vele legyen.Az apja felesége nálunk annyira manipulatív,és olyan szinten beteg az agya,hogy kb fél év,és két három alkalom elég volt neki hogy ellenem fordítsa.Nálunk a baráti társaság,az már csak ráadás volt.És hiába beszélgettünk vele hogy mi lehet a probléma,hisz itthon mi is odafigyeltünk rá,mindenben számíthatott ránk,úgy viselkedett mint a ti lányotok.Nálatok is lehet pl.anyuka is benne,nem véletlen hogy apuka neveli veled,de lehetnek barátok,szorongás hogy lesz egy kis jövevény az életetekben,aki majd elveszi az első helyet,az hogy a telefont elvetted valamilyen szinten helyeslem,én nem vettem el,viszont nem volt neki internet rajta csak addig még tanult.Nem volt tik tokja ami a mai fiataloknál "létszükséglet"Szerintem próbálj meg vele beszélgetni nagyon sokat,ha nem akkor pszcihológus,nálunk is ő segített.Kitartást nektek,tudom nem könnyű
aug. 6. 06:04
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos a mai gyerekek valóban hamarabb érnek. Kolléganőm lánya 10 éves, már őt is érdeklik a fiúk, a smink, a kiöltözés és már menstruál is. Az anyja igyekszik jól nevelni, de a gyerek ezt látja a többiektől.
aug. 6. 06:21
 16/25 anonim ***** válasza:
21%

Nekem 14 éves lányom csak Most kamaszodik,de nincs net telefonján ,nincs Tic tokja,se Facebook.

Nem nem normális amit nevelt lányod csinál.

aug. 6. 06:31
 17/25 anonim ***** válasza:
78%
Mostanában egyre több pszichológus foglalkozik azzal, hogy előbb kezdődik a kamaszkor(nem biztos, hogy ezekkel a szavakkal írták).
aug. 6. 07:20
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
Úgy írtok a "mai" gyerekekről, mintha nálunk nem így lett volna. 20 évvel ezelőtt voltam 10 éves, amikor már elkezdett érdekelni az ellenkező nem. Nincs ezzel semmi baj, indulnak be a nemi hormonok. 11 évesen menstruáltam. Semmivel nincsenek előrébb ők, csak elfelejtitek, hogy mi is voltunk kamaszok vagy fel sem tűnt a dolog.
aug. 6. 07:37
 19/25 anonim ***** válasza:
88%
Én több, mint 30 éve voltam ennyi idős? De 10 évesen már szerelmes volt és "randiztam". Ebbe nincs semmi. Pszichológushoz jár? Azért egy gyereknek akit az anyja eldobott nem ártana. Nyilván a tesó is frusztrálja, tudja, hogy most már csaķ útban lesz, mert a saját gyerekeddel fogsz foglalkozni.
aug. 6. 07:47
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

Még az is lehet, hogy az anyja uszítja.

Bocsánatot kérek, a tiltás helyett ovis ötletek voltak és ezek még annyira sem fognak használni.

Nem is nagyon derült ki, hogy milyen a viszony az anyával... Pontosan meg kéne próbálni bevonni és beszélni vele erről. Rá is tartozik és kiugorhat a szög a zsákból.

aug. 6. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!