Milyen egy átlagos szülő-gyermek kapcsolat?
Mennyi idősek? (Leginkább a gyerek kora számít, de nagyságrendileg a szülőé sem mindegy szerintem).
Na meg a nemektől is függ, pl. egy apa-lánya kapcsolat más, mint egy anya-lánya.
Én több rosszat látok, mint jót.
Van az a típus, aki a lelkét kiteszi a gyerekeiért, mindent meg akar adni nekik-cserébe a gyerek hálátlan szemét, csak elvárásai vannak és semmit nem ad cserébe.
Másik gyakori opció, ahol meg a szülő rossz, nem is való neki gyerek és mégis vállal. Nem szeret szülő lenni, nem akarja ezt az egészet, ami jár vele. Sokszor ilyenkor még a gyerek lesz önostorozó, mert nem érti miért nem tud megfelelni az anyjának/apjának, ezért magát kezdi bántani stb.
A ritka eset az, hogy jó, következetes nevelés után jó a szülő-gyerek kapcsolat és őszintén tudnak egymással beszélni, kölcsönös a szeretet, megbecsülés. Szerintem ebből nagyon kevés van, az első kettőből annál több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!