Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen egy átlagos szülő-gyerm...

Milyen egy átlagos szülő-gyermek kapcsolat?

Figyelt kérdés
Milyen szintű a bizalom, őszinteség? Hogyan töltik egymással a szabadidőt? Mennyiben számíthat a gyerek a szülő segítségére?

júl. 21. 23:17
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Mennyi idősek? (Leginkább a gyerek kora számít, de nagyságrendileg a szülőé sem mindegy szerintem).

Na meg a nemektől is függ, pl. egy apa-lánya kapcsolat más, mint egy anya-lánya.

júl. 21. 23:30
 2/7 anonim válasza:
5%
Szófógadó a gyerek
júl. 21. 23:33
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk kivételesen jó. Mindig jó volt, és ez felnőtt korunkra sem változott. Mindenki számíthat segítségre, partnerként kezeltek már kiskorunktól bennünket. Támogattak anyagilag is, tulajdonképpen a vagyonukat osztották fel közöttünk, hogy mielőbb teljes életet élhessünk. Úgy érzem nagy szerencse volt ebbe a családba születni, hálás vagyok érte a sorsnak.
júl. 22. 01:12
 4/7 Bence00423 válasza:
0%
verik egymást
júl. 22. 03:40
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

3

Jó ilyet hallani:)

júl. 22. 05:23
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Mi az átlagos??? Mi számít annak?
júl. 22. 07:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én több rosszat látok, mint jót.

Van az a típus, aki a lelkét kiteszi a gyerekeiért, mindent meg akar adni nekik-cserébe a gyerek hálátlan szemét, csak elvárásai vannak és semmit nem ad cserébe.

Másik gyakori opció, ahol meg a szülő rossz, nem is való neki gyerek és mégis vállal. Nem szeret szülő lenni, nem akarja ezt az egészet, ami jár vele. Sokszor ilyenkor még a gyerek lesz önostorozó, mert nem érti miért nem tud megfelelni az anyjának/apjának, ezért magát kezdi bántani stb.

A ritka eset az, hogy jó, következetes nevelés után jó a szülő-gyerek kapcsolat és őszintén tudnak egymással beszélni, kölcsönös a szeretet, megbecsülés. Szerintem ebből nagyon kevés van, az első kettőből annál több.

júl. 22. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!