A fiamnak sok adossaga van, mi lesz ebbol?
Semmi nem lesz, kijelented és kész.
Nekem is van tartozásom, hónapok óta járok a hivatalos szervekhez, mert "elkevertek" négyéve egy kics.szett papírt. Vagy nem érkezett meg a postával, a fsz nem tudja, de jogtalanul akarnak rajtam pénzt behajtani.
Nem az én bajom, hogy nem találják a felmondási nyilatkozatot, amit elküldtem nekik a külföldre költözésem első hetében, szóval lehet rólam leszállni.
Az, hogy "levéltitok megsértése" mond neked valamit?
Semmi jogod felbontani más levelét, még akkor sem, ha hozzád érkezik.
Ha ennyire zavar, jelentsd ki és nem jön több kéretlen levél, de addig is: nincs jogod más postáját felbontani.
#17 Nagyon tévedsz.
" Levél titok pedig csak rendvédelmi vagy egyéb hasonló szervek hivatalos dokumentum címzéssel ellátott bèlyeggel-címkével szóló levél esetében àll fenn."
MINDEN zárt küldemény felbontása levéltitok megsértésének minősül (igen, az is, ha csak Gizi küldött egy képeslapot Balatonról).
Nem is értem, miért nem az az első, hogy továbbítod az illetékes személynek, vagy szólsz neki, hogy menjen érte?
Én is sokáig a szüleimhez voltam bejelentve, pedig már rég nem laktam ott.
Ha érkezett levelem, akkor közölték, félrerakták, és mikor erre jártak BONTATLANUL a kezembe adták.
Volt, amikor megkértem őket, hogy bontsák fel, de az megint más, maguktól eszükbe sem jutott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!