Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiamnak sok adossaga van,...

A fiamnak sok adossaga van, mi lesz ebbol?

Figyelt kérdés
Mar sok eve nem itthon lakik, csak ritkan talakozunk, de a bejelentett lakcime itt van es ide kapja a leveleket. Folyton mindenfele behajtoi irodatol es rendorsegrol stb. Mivel szt mondta hogy nem erdeklik a levelek es dobjam ki oket, ezert parat felnyitottam es evek ota tobb millios tartozasai vannak, amit nem fizet, folyamatosan fizetesi felszolitasok es reszlet fizetesi felajanlasok vannak benne stb. Mivel itt a bejelentett lakcimen nem talaljak es a munkahelyen sincs bejelentve igy mem tudjak felelossegre vonni? Tudtommal a neven sincs semmi.
2024. júl. 9. 17:47
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Persze, hogy él. Online szoktunk beszélgetni néha csak személyesen találkozunk ritkán mert messze lakik és mert gondolom nem akar ide jonni, ahol be van jelentve. Beszeltem mar errol vele, de mindig kifogásokkal jön, hogy ő azt már fizeti, lassan el is fogy stb. De a levelek ugyanugy jonnek.
2024. júl. 9. 22:06
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
4. Tökéletesen leírta a helyzetet. Jelentsd ki mielőbb.
2024. júl. 9. 23:21
 13/27 anonim ***** válasza:
14%
Én kivégeztetném.
2024. júl. 10. 03:42
 14/27 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem itt bárki kinyírta volna már régen ha vele csinálja ezt.
2024. júl. 10. 03:45
 15/27 anonim ***** válasza:
57%

Semmi nem lesz, kijelented és kész.

Nekem is van tartozásom, hónapok óta járok a hivatalos szervekhez, mert "elkevertek" négyéve egy kics.szett papírt. Vagy nem érkezett meg a postával, a fsz nem tudja, de jogtalanul akarnak rajtam pénzt behajtani.

Nem az én bajom, hogy nem találják a felmondási nyilatkozatot, amit elküldtem nekik a külföldre költözésem első hetében, szóval lehet rólam leszállni.

2024. júl. 10. 08:17
 16/27 anonim ***** válasza:
24%

Az, hogy "levéltitok megsértése" mond neked valamit?

Semmi jogod felbontani más levelét, még akkor sem, ha hozzád érkezik.

Ha ennyire zavar, jelentsd ki és nem jön több kéretlen levél, de addig is: nincs jogod más postáját felbontani.

2024. júl. 10. 22:54
 17/27 hgwell ***** válasza:
24%
Felbonthatja ha veszélyezteti a címzett borítékon szereplő személy, a és erről előzetesen volt valamilyen ügy, vagy ha továbbítod a levél tartalmát hozzá vagy egyéb közeli hozzátartozóhoz, így nem követtél el vétséget. Levél titok pedig csak rendvédelmi vagy egyéb hasonló szervek hivatalos dokumentum címzéssel ellátott bèlyeggel-címkével szóló levél esetében àll fenn. Ha a tények kizárják a rosszhiszeműséged akkor az semmis.
2024. júl. 11. 06:22
 18/27 hgwell ***** válasza:
100%
De ez most a kibontásról szól nem az átvételről. Az is más eset.
2024. júl. 11. 06:24
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

#17 Nagyon tévedsz.

" Levél titok pedig csak rendvédelmi vagy egyéb hasonló szervek hivatalos dokumentum címzéssel ellátott bèlyeggel-címkével szóló levél esetében àll fenn."

MINDEN zárt küldemény felbontása levéltitok megsértésének minősül (igen, az is, ha csak Gizi küldött egy képeslapot Balatonról).

Nem is értem, miért nem az az első, hogy továbbítod az illetékes személynek, vagy szólsz neki, hogy menjen érte?

Én is sokáig a szüleimhez voltam bejelentve, pedig már rég nem laktam ott.

Ha érkezett levelem, akkor közölték, félrerakták, és mikor erre jártak BONTATLANUL a kezembe adták.

Volt, amikor megkértem őket, hogy bontsák fel, de az megint más, maguktól eszükbe sem jutott volna.

2024. júl. 11. 07:22
 20/27 hgwell ***** válasza:
19/19 számtalan lehetőség van arra, hogy a levéltitok formalitása semmis legyen. Ez a megszemélyesítés pontosabban tárgyi feltétel ismerete kimondottan egy filmelőhívásnak minősíthető útikalauz a jegyellenőrnél, ha eltévedsz a vonaton tudod milyen helyjegyet kaptál de csak azért teszed meg a kérdést hol találod a helyed mert pont az utadban áll.
2024. júl. 11. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!