Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beleszólnátok az eltartott...

Beleszólnátok az eltartott egyetemista fiatal/lányotok pénzköltési szokásaiba, ha amúgy soha nem kérne tőletek több pénzt, mint amit adatok neki?

Figyelt kérdés
Adott a helyzet, eltartjátok. Szerintetek túl sokat költ olyan dolgokra, amikkel nem értetek egyet. Beleszólnátok ebbe, vagy inkább úgy lennének vele, hogy amíg be tudja osztani a pénzt, és nem kér többet a hónap végén, addig nem szólnátok bele?
2024. jún. 15. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
16%

Mindenképpen kell beszélgetni erről, de nem számonkérésképpen, csak finoman... és tanácsot adni, egy termékre (pl. egészséges élelemre) irányítani a figyelmét, megkérdezni, melyik márkát szereti ... ilyesmi. Mindaddig elég ennyi, míg azt nem látom, hogy kimondottan rossz dolgokra pazarol (ital, cigi, drog), vagy másoktól kér még pénzt valamire, amire te nem adnál.

Egyetemista korára már átvette a családi mintát, vagy elfogadta, vagy nem - sokat már nem változtatsz rajta. Ezután a saját kárán fog tanulni.

2024. jún. 16. 08:27
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

Semennyire. Elég neki hó végéig? Akkor mi közöm hozzá, hogy mit vásárol, míg nem drogozik pl?

Nekem volt x ezer Ft kiadásokra (ebből csak a bérletem volt egy tizes), ebből vettem kaját, ruhát (turiből, mert akkor az jóval kedvezőbb áron ment jó cuccokkal), és szórakozásra is futotta.

Nyilván más lett volna, hogyha elpiálom vagy cigire költöm, akkor megértem, hogy pl beleszólnak vagy nem adnak.

2024. jún. 16. 08:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy többen is írták, ez nyilván attól is függ, konkrétan mire költ? Pl ha szinte az összes pénzt elszórakozza, elvásárolja, ez miatt egész hónapban csak zsíroskenyéren él, azért egyértelműen szólnék, de pl. ha inkább túrkálóból vásárol ezt-azt, ha beosztóbban költ ételre, pl inkább főz, mint rendel, hogy jusson másra, szórakozásra, hobbira több pénz, azzal semmi gondom nem lenne, sőt értékelném a gondolkodását.
2024. jún. 16. 09:34
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha sokallod a költekezését, adj neki kevesebbet, probléma megoldva.
2024. jún. 16. 15:56
 15/15 anonim ***** válasza:
A 10-esnek van igaza
jan. 16. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!