Beleszólnátok az eltartott egyetemista fiatal/lányotok pénzköltési szokásaiba, ha amúgy soha nem kérne tőletek több pénzt, mint amit adatok neki?
6-os adhatnak szulok ugyis penzt, hogy ennyit kapsz etkezesre ennyit ruhara/szorakozasra
ilyen esetben beleszolhatnak. Erre jo pelda, ha a kosztra adott penzen latod, hogy a gyereked csak csipszet es energiaitalt vesz vagy csak kizarolag margarinon es kiflin el, mikozben naponta sorozget a haverokkal, minden heten uj ruhaja van stb.
Ekkor lehet szolni, hogy hat latom alig eszel.vagy nem eszel csak hideget, de a penzt en arra adom, hogy...
Vagy ha csak havi fix-szel tamogatom a gyerekem, de.valami nagyon nem tetszik, akkor lehet erte szolni. Csak ertelmes modon. Mert nem mindegy miert es milyen stilusban szolunk.
Nekem szoltak egyetemistakent, hogy tul sokat utazok vagy tul sokat koltok konyvre, mozira. Es felig igazuk volt, mert a.tanulas rovasara ment.
En szolnek a gyerekemnek, ha latnam a tanulasban nem hasít, de kozben a bulizás az jol megy, az alberlete vagy a koliszobaja uszik a koszban, es ha az egeszseget karosito dolgokra menne el az osszeg nagy resze. (tehat edessegen, ropin, pizzan elne, pialgatna, cigire koltene es mellette nem enne zoldseget, gyumolcsot, hizna vagy epp fogyna es sokat).
Azonban miutan szolok nem varnam el, hogy azonnal es pont ugy csinalja, ahogy en mondtam.neki.
Ezt azért így konkrétumok nélkül nehéz megválaszolni.
Engem anyámék csak az első egyetemista évemben támogattak anyagilag (tovább is akartak, de aztán sikerült olyan állást találnom, amivel fedeztem a kiadásaimat).
Nem szóltak soha bele, hogy mire költöm a tőlük kapott pénzt, szerintem nem is nagyon tudták. De nem is volt semmi extra benne, hiszen tőlük tanultam az anyagiak kezelését, annyit meg nem adtak, hogy drogra fusson belőle.
De ha mondjuk látták volna, hogy az összes pénzemet valami szektának adom, akkor azonnal beszüntették volna a támogatást, abban biztos vagyok. Ha meg azt látták volna, hogy heti háromszor elmegyek bulizni, akkor azért megjegyezték volna, hogy ezzel vigyázzak, mert visszaüthet, de hát ők is voltak fiatalok, tudták, hogy akkor kell bulizni, nem pedig 40 évesen.
Ha meg mondjuk sznob cuccokat vásároltam volna a pénzből, akkor a fejüket csóválták volna, és mondták volna, hogy hülye vagyok, de ennyivel le lett volna rendezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!