Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vajon tényleg csak jót akar...

Vajon tényleg csak jót akar anyám? Én nem így érzem.

Figyelt kérdés

Anyám állandóan a kajákról akar velem beszélgetni, amikor megyek hozzá, mindig ő hozza fel a témát.

Éveken át voltam kicsit megszállott a clean eating-gel, és kizártam csomó kaját, de olyan 2 éve nem foglalkozom ezzel, mert rájöttem, hogy túlzás.

Így is viszonylag egészségesen étkezem, de nem zárok ki semmit és az édességet sem vetem meg.

Heti 6 nap sportolok is.

Anyámat viszont szörnyen zavarja valamiért, állandóan beleköt valamibe.

Például abba, hogy heti 1-2x bagettből csinálok szendvicset a munkahelyemre, szerinte ez már alapból egészségtelen, de azon akadt fenn legutóbb, hogy egyetlen egyszer vettem mortadellát, mert az egy "zsírtenger", nem kellene ilyesmit ennem.

Vagy, hogy tettem az egyik tésztaételembe érlelt tarját, arra is azt mondta, hogy ezzel az erővel tegyek akkor zsírdarabokat máskor.

Ezek úgy jönnek szóba, hogy vagyok még mindig olyan buta, hogy amikor a kajákról, főzésről beszél, és megfeledkezem magamról, akkor boldogan mesélem, hogy milyen finomakat készítettem/vettem épp akkoriban. Aztán jön ez a reakció.

Legutóbb már durvábban elmondtam, hogy hagyjon békén, azt eszem, amit akarok, rengeteget mozgok, és nem vagyok túlsúlyos. Erre szó szerint azt mondta, hogy hiába ugrabugrálok, az nem intézi el nekem, hogy büntetlenül egyek bármilyen szemetet ennyi idősen...

Itt felálltam és eljöttem haza, azóta nem is beszélek vele, ő viszont írogat, hogy ő csak jót akar, ő csak aggódik.

Minél tovább nem válaszolok, annál vadabb dolgokat ír, már olyat is leírt, hogy aggódik a súlyom miatt, mert látványosan nem annyi, mint 5-6 éve, és ugyanolyan lehetetlen, önérzetes, elviselhetetlen természetem van, mint apámnak, és neki se lehetett szólni semmiért.

Kicsit rosszul érzem magam és megingok néha, hátha tényleg jót akar, csak rosszul fejezi ki, de aztán átgondolom és nem így érzem mégsem.

Szerintetek?

jún. 15. 13:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Anyadék mit esznek? Hogy neveltek fel téged? Egy-két szingli emberen kívül nem láttam még olyant, hogy ugy ézkezik valaki, mint anyád akarja.
jún. 15. 13:24
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Anyád fényevő?
jún. 15. 13:34
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem, nem jót akar, hanem irányítani akar, a saját "igazát" akarja rád erőltetni, és vérig sértődik, ha nem úgy cselekszel, ahogy ő akarja. Nálunk ugyanez volt, csak nem evéssel, hanem öltözködéssel. Nálam az vált be, hogy egyetlen ezzel kapcsolatos megjegyzésére sem reagáltam. Másról kezdtem beszélni, ha makacsul visszatért a témára, letettem a telefont/felálltam és eljöttem.
jún. 15. 13:51
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy akar jot az anyad, ellenben kontroll alatt tartani sajnos igen. Ne engedd!
jún. 15. 14:12
 5/14 anonim ***** válasza:
4%
cool story bro
jún. 15. 14:35
 6/14 anonim ***** válasza:
24%
Biztos jó dolgokat mond de a gond mégis csak vele van mert nem kontrolálhatja más életét. Lehet valami zavarja őt és így fejezi ki a frusztracioját .
jún. 15. 15:00
 7/14 anonim ***** válasza:
60%
Az ő élete lehet nem úgy alakult ahogy o akarta és akkor a tiedet akarja irányítani. Ilyeneket akkor láttam mikor pl a nő egyedülálló vagy olyan kapcsolatban el amivel nincs megelégedve
jún. 15. 15:03
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
Még ha igaza is lenne (a leírásod alapján nincs), akkor sem lehet ennyire belemászni egy másik felnőtt ember életébe.
jún. 15. 16:48
 9/14 anonim ***** válasza:
14%
Aki az ilyen kamu sztorikat elhiszi az mindent elhisz?
jún. 15. 17:23
 10/14 anonim ***** válasza:
93%

Ebben mi a hihetetlen? Vannak ilyen emberek

jún. 15. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!