Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki mondta hogy 50 évesen...

Zsanka27 kérdése:

Valaki mondta hogy 50 évesen leszek középkorú es 32 vagyok igaz?

Figyelt kérdés
jún. 10. 10:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
20 jó, akkor most ird be szépen a Googlebe hogy középkoruság és olvasd el. ha találsz olyan cikket ami engem cáfolna nyugodtan dobd ide
jún. 10. 18:00
 22/34 anonim ***** válasza:
15%

21

Leírtam már.

Azért hiszik azt az emberek (és ez az elfogadott) hogy kb. az 50 éves kor a középkorúság, mert az a 100-nak a fele. De valójában nagyon kevesen élik meg a 100 éves kort. Manapság a várható élettartam 70-80 év.

Ebből kiindulva, ha te 35 éves vagy, technikailag az életed felét már leélted, akkor jársz a közepénél.

Ettől még ez nem jelenti azt, hogy 50 évesen öreg vagy. Ez csupán annyit jelent, hogy ha 35 éves vagy, akkor bizony te egy középkorú ember vagy.

jún. 10. 18:07
 23/34 anonim ***** válasza:
29%

22#

Az angol Oxford dictionary a fiatal felnőttkort 20 és 40, illetve 45 éves kor közé teszi, a középkorúság életszakaszát pedig 45 és 65 év közé. Ezt fogadják el általánosnak az Egyesült Államokban a pszichológusok

Rendben akkor ők a hülyék nem te ..

jún. 10. 18:15
 24/34 anonim ***** válasza:

23

Te tudsz egyébként szöveget értelmezni?

jún. 10. 18:30
 25/34 anonim ***** válasza:
52%

"A középkortól még messze vagyok. "

42 évesen pontosan 3 évre vagy a középkorúságtól A WHO szerint.

Meg ez függ attól is, ki nézi. Egy 20 évesnek már rég óta középkorú vagy.

jún. 10. 18:55
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
35 évesen nehogy már fiatal legyen. Az bizony középkorú. Csak itt még a 60 éves is fiatalossh akarna lenni. 35 évesen akár már kamasz gyereked is lehet.
jún. 10. 18:59
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

26

Csupán nem bírják elviselni az emberek, hogy öregszenek 😀

Ha átlagosan 70 évig él egy ember, annak kereken 35 a fele, tehát technikailag te középkorú ember vagy, mert annyi van még előtted, mint amennyi mögötted.

Egy 50 éves ember kb. koravén, vagy hívjuk a középkorúság végének. De semmiképpen sem középkorú.

jún. 10. 19:16
 28/34 anonim ***** válasza:

"A WHO szerint"

Na itt van a gond. Kit érdekel a WHO? Annyi sületlenséget még nem hallottam, mint amit azok összehordanak.

jún. 10. 20:16
 29/34 anonim ***** válasza:
Elég sok ember félreértelmezte úgy látom,ezt a "közép"korú kifejezest. Nem azért hívják így,mert az életed közepét jelenti,hanem azért mert a fiatal és öregkorod KÖZÖTT van. Azok írták jól akik 40-50 évet irtak. Az az a kor ami öregkorod és fiatalkorod között helyezkedik el,itt vagy középkoru. Semmi köze ahhoz hogy hány éves korig élsz,nem abból kell számolgatni
jún. 11. 14:12
 30/34 anonim ***** válasza:
Na de nehogy már az életkor alapján tekintsünk valakit öregnek. Szerintem inkább az állapot alapján lehet azt mondani valakire, hogy öreg. Itt van a szomszédom például, aki elmúlt 80 éves, de kenterbe veri a fiatalokat is, annyira energikus. Naponta sportol, fut, rollerezik még az unokáival, olyan mint a terminátor. Egyáltalán nem az jut eszembe róla, hogy öreg. Aztán ott van a másik szomszéd, aki szintén vele egykorú, 30 métert 20 perc alatt tesz meg. Na rá én is azt mondom, hogy igen, öreg.
jún. 11. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!