Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki mondta hogy 50 évesen...

Zsanka27 kérdése:

Valaki mondta hogy 50 évesen leszek középkorú es 32 vagyok igaz?

Figyelt kérdés
2024. jún. 10. 10:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
20 jó, akkor most ird be szépen a Googlebe hogy középkoruság és olvasd el. ha találsz olyan cikket ami engem cáfolna nyugodtan dobd ide
2024. jún. 10. 18:00
 22/34 anonim ***** válasza:
16%

21

Leírtam már.

Azért hiszik azt az emberek (és ez az elfogadott) hogy kb. az 50 éves kor a középkorúság, mert az a 100-nak a fele. De valójában nagyon kevesen élik meg a 100 éves kort. Manapság a várható élettartam 70-80 év.

Ebből kiindulva, ha te 35 éves vagy, technikailag az életed felét már leélted, akkor jársz a közepénél.

Ettől még ez nem jelenti azt, hogy 50 évesen öreg vagy. Ez csupán annyit jelent, hogy ha 35 éves vagy, akkor bizony te egy középkorú ember vagy.

2024. jún. 10. 18:07
 23/34 anonim ***** válasza:
29%

22#

Az angol Oxford dictionary a fiatal felnőttkort 20 és 40, illetve 45 éves kor közé teszi, a középkorúság életszakaszát pedig 45 és 65 év közé. Ezt fogadják el általánosnak az Egyesült Államokban a pszichológusok

Rendben akkor ők a hülyék nem te ..

2024. jún. 10. 18:15
 24/34 anonim ***** válasza:

23

Te tudsz egyébként szöveget értelmezni?

2024. jún. 10. 18:30
 25/34 anonim ***** válasza:
52%

"A középkortól még messze vagyok. "

42 évesen pontosan 3 évre vagy a középkorúságtól A WHO szerint.

Meg ez függ attól is, ki nézi. Egy 20 évesnek már rég óta középkorú vagy.

2024. jún. 10. 18:55
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
35 évesen nehogy már fiatal legyen. Az bizony középkorú. Csak itt még a 60 éves is fiatalossh akarna lenni. 35 évesen akár már kamasz gyereked is lehet.
2024. jún. 10. 18:59
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

26

Csupán nem bírják elviselni az emberek, hogy öregszenek 😀

Ha átlagosan 70 évig él egy ember, annak kereken 35 a fele, tehát technikailag te középkorú ember vagy, mert annyi van még előtted, mint amennyi mögötted.

Egy 50 éves ember kb. koravén, vagy hívjuk a középkorúság végének. De semmiképpen sem középkorú.

2024. jún. 10. 19:16
 28/34 anonim ***** válasza:

"A WHO szerint"

Na itt van a gond. Kit érdekel a WHO? Annyi sületlenséget még nem hallottam, mint amit azok összehordanak.

2024. jún. 10. 20:16
 29/34 anonim ***** válasza:
Elég sok ember félreértelmezte úgy látom,ezt a "közép"korú kifejezest. Nem azért hívják így,mert az életed közepét jelenti,hanem azért mert a fiatal és öregkorod KÖZÖTT van. Azok írták jól akik 40-50 évet irtak. Az az a kor ami öregkorod és fiatalkorod között helyezkedik el,itt vagy középkoru. Semmi köze ahhoz hogy hány éves korig élsz,nem abból kell számolgatni
2024. jún. 11. 14:12
 30/34 anonim ***** válasza:
Na de nehogy már az életkor alapján tekintsünk valakit öregnek. Szerintem inkább az állapot alapján lehet azt mondani valakire, hogy öreg. Itt van a szomszédom például, aki elmúlt 80 éves, de kenterbe veri a fiatalokat is, annyira energikus. Naponta sportol, fut, rollerezik még az unokáival, olyan mint a terminátor. Egyáltalán nem az jut eszembe róla, hogy öreg. Aztán ott van a másik szomszéd, aki szintén vele egykorú, 30 métert 20 perc alatt tesz meg. Na rá én is azt mondom, hogy igen, öreg.
2024. jún. 11. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!