Valaki mondta hogy 50 évesen leszek középkorú es 32 vagyok igaz?
Nem.
“Technikailag” 35-40 éves kor a középkor.
Az emberek azért szokták (tévesen) az 50 éves kort középkornak hívni, mert az a 100-nak a fele, de a valóságban csak nagyon kevesen élik meg a 100 éves életkort.
A várható életkor jelenleg 70-80 év, tehát ha a 30-as éveidet taposod, akkor középkorú vagy.
Akkor is ha nem érzed magad annyinak meg fiatalosan nézel ki meg sportos vagy blabla. Teljesen mindegy. 35 év felett középkorú vagy, nem fiatal.
A 35 még nem középkor. Az hivatalosan is 40-45 felett van. Csak mert “szerinted” nem, az nem változtat a tudományos állásponton.
Erre nincs egzakt válasz. Más megközelítés szerint 30 felett már középkorú valaki. És ebben van realitás az emberi átlagos életkort tekintve. Ez 75-80, ennek a fele kb. 32-40, ez a közép, és ehhez adhatunk éveket lefelé és fölfelé is.
Egy negyven éves már túl van az élete felén statisztikailag.
Szerintem baromság beleszámítani a 20 éves kor előtti időt. Ez a fiatal/középkorú/idős intervallumok a felnőttkort osztják fel.
Így én a 20 éves kor utáni, tulajdonképpeni felnőttkor felezném el, és az lenne a középkor. Azaz mondjuk az átlag 70 év, akkor 70-20=50/2=25
Azaz 45 év körüli ember a középkorú. Mondhatnánk, hogy 40 és 60 év között vannak a középkorúak. 60 felettiek az idősek.
13
Nyugodtan nézz utána bárhol.
Ez neked ennyire fáj amúgy? 😃
Nem lehet a felnőttkort felezni, mert van aki eleve meg sem éri azt.
Fogantatástól számít az életed.
19
Ember, attól mert az emberek nézik a Való Világot, még egy népbutító műsor marad 😀
Ettől függetlenül 35 éves korodtól középkorú ember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!