Szülőtartást hogyan tudnak követelni olyan nőn, akit a férje tart el, neki magának nincs semmi bejövője? A férj pénzéből is követelhetik?
Figyelt kérdés
jún. 5. 09:37
4/11 anonim válasza:
Szerintem követelhetik. A házas nő felerészben tulajdonosa a család bevételének, anyagi javainak.
5/11 anonim válasza:
Ha férje van, akkor van pénze, mert házasságban vagyonközösség van.
De annyira nem izgulnék ezen, szülőtartás csak akkor jár, ha a szülő önhibáján kívül nem tudja eltartani magát.
6/11 anonim válasza:
5-höz én is hozzáfűznék egy dolgot: Akkor is max 10-15 ezer/hó, szóval...ne parázz.
7/11 anonim válasza:
A szülőtartást a gyermek sajàt jövedelmére terhelhetik, nem a házastárséra, ez független attól, hogy házasok és közös kasszán vannak, az csak a már meglévő vagyon közösséget jelenti, amit nem terhelnek.
8/11 anonim válasza:
Ahelyett, hogy azon agyalsz, hogyan húzd le a gyereked pénzzel, elmehetnél dolgozni. Bár az is gáz ha valaki a férjével tartatja el magát.
9/11 anonim válasza:
Én évekig pénzeltem anyámat, amíg ki nem derült, hogy csak a pénzem kellett, ugyanis a testvéremmel, aki a kiskedvence, szépen titokban kisemmiztek... Ha még ezek után pénzt mernének rólam lehúzni, olyan pert akasztanék a nyakukba, hogy alul kódulnának, elmenne a kedvük a kéregetéstől. A testvérem 10évvel idősebb nálam, de nekem több munkaviszonyom van, mint neki,, mert ő velem ellentétben más sem csinált egész életében, mint mindenhol panaszkodott, hogy neki nincs pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!