A szüleim egész életükben ugattak egymással és ugatnak
a mai napig! Minden apróságon képesen összeveszni.
Tűz-vizek. Hogy lehet ezt feldolgozni? 27/N már külön
élek.
Ezen mit nem tudsz feldolgozni? Ilyen a mentalitásuk ennyire egyszerű.
máj. 27. 11:48
3/12 anonim válasza:
Sehogy, kerüld el őket aztán néha nézzél rájuk és a lehető legkevesebbet beszélgess velük ha ennyire zavar!
máj. 27. 11:50
4/12 anonim válasza:
Mit kell feldolgozni?
Mindenkinek a saját felelőssége az élete. Ők az acsarkodást választották. Te pedig csak magaddal foglalkozz. Kapcsolatot sem kötelező tartani. Ha ezt gondolod, az viszont már pszichoterápia.
máj. 27. 11:54
5/12 anonim válasza:
Arra próbálj meg tudatosan figyelni, hogy ezt a fajta "problémamegoldást" ezt a stílust te ne vidd, mert bejöhet, automatikusan, mint látott minta. Hiszem, hogy bármilyen kérdést, nézeteltérést lehetne szeretettel, humorral, elfogadással normális hangulatban megbeszélni. Sajnos ha az egyik fél ebben nem partner, akkor lehetetlen. Szóval a legtöbb amit tehetsz, hogy tanulsz a hibájukból és nem csinálod ugyanazt.
máj. 27. 12:10
6/12 anonim válasza:
Enyémek is ilyenek, apám főleg, az elő fába is beleköt, nem lehet vele egy fedél alatt élni. Ha nem élsz vele, elviselhető, de amúgy.... -_-
Különben én se értem ezen mit akarsz feldolgozni. Úgy érzed nem volt satabil a családod, neked kellett kezelned a konfliktust?
máj. 27. 12:38
7/12 anonim válasza:
Egy nagyon jól működő párkapcsolattal. Az pozitív mintát és erőt ad, ha megtapasztalod, hogy máshogy is lehet élni, nem csak úgy, ahogy a szüleid. Ha a te párkapcsolatod esetleg kivételesen jól működne, akkor az tudatosítaná benned, hogy ők ilyenek, bennük van a hiba, nem benned, hiszen te képes vagy normálisan is élni. Ők választották ezt az utat, élhettek volna normális életet is, de helyette ezt választották. Ki is léphettek volna belőle, de nem akartak vagy nem tudtak. Ez nem a te hibád és nem is a te felelősséged hanem az övék. A te szempontodból a lényeg az, hogy a te életed rendben legyen. Az övékén már úgy sem tudsz segíteni, az az ő dolguk lett volna korábban. Te a te életedért vagy felelős.
máj. 27. 12:55
8/12 anonim válasza:
A kérdezőt nyilván megviselte ha így kérdezi. Kérdés, hogy a mindennapi életedben, párkapcsolataidban akadályoz-e ez az örökség? Ha igen, akkor terápia szerintem is. Van egy országos csoport problémás szülők gyermekeinek. aca.hu Ez is lehet, hogy segítene.
máj. 27. 13:54
9/12 anonim válasza:
8# még: De simán lehet, hogy az önálló élet is elfeledteti. Amennyire tudsz szerezz sok élményt, azok idővel felülírhatják, próbálj ki dolgokat, nem kell mindegyikhez pénz feltétlenül. Velük meg amennyire lehet minimalizáld az érintkezést.
Sokaknál az szokott lenni, hogy az otthonost keresik. Tehát - hiába káros- te esetleg olyan ember társaságát keresed, akit alkalmasnak ítélsz arra, hogy veszekedjetek. Tudatlanul, sokan így választanak, az "ismerős"-t.
máj. 27. 14:00
10/12 anonim válasza:
Nekem is ilyenek a szuleim, nem tudok veluk mit kezdeni. Minnel hamarabb el akartam koltozni, vegul 22 evesen sikerult, masfel evig kulon is eltem. Aztan 24 evesen 4 honapra vissza kellett koltoznom, elveszitettem a munkam a covid elejen. Na az katasztrofa volt. Mostmar tavolrol (annyira nem, 15 km) szeretem oket, jobb ez igy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!