Mennyire normális, hogy nem sok emlékem van a gyerekkoromból?
Vannak pillanatok amikre emlékszem, de nem túl sokra. Nem volt nehéz gyerekkorom, de akkor mégis ez mitől lehet? Persze itt nem az 1 vagy 2 éves kori emlékekre gondolok, hanem a jóval későbbire.
Szüleimmel sose beszélgetünk a múltról, mondhatni kb. semmit nem tudok az anyai nagyszüleimről, vagy ép apai ágon a nagypapámról. Sose téma ez náluk, kb. tabuként érezném ha rá kérdeznék...Semmit nem tudok a felmenőimről...
Emlekszem arra, hogy az esti mese elott elment a kep es az apam a tv antennat igazgatta, mi meg izgultunk, hogy lesz-e aznap mese.
A masik pedig, hogy az agyon allok, anyam meg hozott haza banant (kb 1980, 3 eves lehettem)
Nekem pedig nem izlett a szokatlan gyumolcs :)
Szia! Nekem sok emlékem van egész kis koromtól kezdve, de férjemnek pl kevés. Én amúgy minden sz@rra emlékszem amúgy is- ilyen az agyam, de más dolgokban meg totál elveszett vagyok :)
Viszont ami furcsa, a családi történetek hiánya, én sok mindent tudok azokról a nagyszüleimről is, akiket nem ismertem már, a szüleim gyermekkoráról, a származásunkról (amiben amúgy semmi különleges nincs, szóval nem vagyunk híres/különleges család).
Szerintem simán csak annyira tele van az ember feje a mindennapokkal, közelmúlttal, jövővel, hogy elfelejti ezeket a dolgokat. Pontosabban ott vannak és adott esetben mondjuk egy beszélgetésben elő tudnak jönni.
Most az, hogy a felmenőidről mit tudsz más kérdés, az nem emlék, hiszen nem veled történt, csak elmesélik.
Normális. Minden nap sok inger ér, még egy munkába séta közben is, és ezek felülírják a régieket, legyen szó benyimásról vagy emlékről.
Semmi gond nincs ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!