Mennyire normális, hogy nem sok emlékem van a gyerekkoromból?
Figyelt kérdés
Vannak pillanatok amikre emlékszem, de nem túl sokra. Nem volt nehéz gyerekkorom, de akkor mégis ez mitől lehet? Persze itt nem az 1 vagy 2 éves kori emlékekre gondolok, hanem a jóval későbbire.
Szüleimmel sose beszélgetünk a múltról, mondhatni kb. semmit nem tudok az anyai nagyszüleimről, vagy ép apai ágon a nagypapámról. Sose téma ez náluk, kb. tabuként érezném ha rá kérdeznék...Semmit nem tudok a felmenőimről...
máj. 9. 07:30
1/14 anonim válasza:
Ilyen 7-8 éves kortól kellene több emléknek lenni.
Bár ez változó.
2/14 anonim válasza:
Hát... Olyan 14 éves koromtól van több emlékem, de addig csak pár dologra tudok vissza emlékezni.Arra, hogy 6 éves koromban, amikor anyám elmondta, hogy apám elkoltozik, meg úgy 8 lehettem kb, az asztal alatt építettem kockából. Ennyi.
3/14 anonim válasza:
2-3 éves koromból is van néhány, azt mondják ez elég szokatlan
4/14 anonim válasza:
Hogy normális-e, azt nem tudom, de azért vagyunk így ezzel jónéhányan.
5/14 anonim válasza:
Mindenkivel így van. Teljesen normális. Az egész általános iskolára alig emlékszem, pedig 8 évig tart.
6/14 anonim válasza:
Szelektálta az agyad. Nem gondoltál vissza a múltra ezek szerint, mondtad, hogy nem beszélgettek otthon ezekről, inkább a jelenben éltek. Ezért ezekre nem koncentrált az agyad. Amúgy sok emlék kipotyog, de ez normális. Jópár nekem is akkor jut eszembe, ha fényképeket nézegetek és beugrik. Vagy szüleim felemlegetik. Ezért érdemes lementeni a régi dolgokat a telefonokról :) Van egy rakat kirándulós fotóm az ezer éves Nokiámról, néha jó visszanézni. De volt egy albumom svájci kirándulásról, osztálykirándulásokról, amiket még ilyen szalagos géppel készítettem, úgy kellett előhivatni.
7/14 anonim válasza:
Nekem óvodából is vannak emlékek, de inkább motívumok. Inkább ha szóbajön, sorban beugranak a dolgok, de 30 éves vagyok, és már az egyetemi éveimből is sok mindent elfelejtettem, hogy jé, tényleg itt is voltam, ott is voltam táborozni stb. Fel nem tudnám sorolni azt sem, mikor kik voltak a szobatársaim.
8/14 anonim válasza:
Nekem sincsenek nagyon régi emlékeim, sőt a fiam első évei is full sötétek, pedig csak 8 éves..
Sosem értettem, hogy emlékszik valaki pl arra, hogy mit húzott érettségin vagy minek öltözött a farsangi bálom, amikor én szinte semmire nem emlékszem
37 vagyok
9/14 anonim válasza:
Én 37 vagyok, és a mai napig megvan egy pár másodpercnyi emlék, ahogy anyám tol a babakocsiban. Csak pár mp az egész, de ez valahogy megmaradt bennem. Szóval ez teljesen változó, senkinél sem ugyanúgy működik az emlékezet.
10/14 Katona Dius válasza:
Nekem 2-3 éves koromtól kezdve elég sok minden megvan. Van pár emlékfoszlány előtte időről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!