Szerintetek mi a helyes reakció ha azt mondja neked a
gyermeked hogy utál vagy gyűlöl ha valami nem úgy van
ahogy ő szeretné?
Mondd neki hogy azért nem kaoja meg amit akar mert te is utálod őt. Ha majd kedvesebben viselkedik talán kevésbé fogod utálni és akkor lehet róla szó, hogy megkapja. Hadd gondolkodjon.
máj. 8. 20:46
Szerintem káros lenne azt mondani neki hogy ő is utálja. Én azt mondanám neki, hogy rendben én meg szeretlek vagy semmit. De azt hogy utállak. Én úgy megnézném hogy ezt az oldalt milyen emberek használják....
máj. 8. 22:00
De miért kell egy szülőnek mindent eltűrni és lenyelni egy gyerektől? A szülőnek nem káros ha azt mondja az aki miatt 7 éve kb.nincs élete hogy utálja?
máj. 8. 22:07
14/21 A kérdező kommentje:
Én se tudnám sose azt mondani hogy utálom. Főleg hogy nem is utálom. Sose tudnám a saját gyerekemet utálni. Ezért érdeklődtem hogy hogy lehetne reagálni arra hogy ha ő azt mondja mert azért fájó még ha nem is komolyan gondolja.
De egy 7 éves gyerekről beszélünk akinek meg kell tanítani a helyes viselkedést, hogy hogyan vezesse le az idegességet hogyan fogadja el hogy nem és társai. Igen gyerekes egy felnőtt embertől hogy gyerekként viselkedjen egy gyerekkel.
TANÍTANI kell a gyereket hogy olyan legyen, nem pedig gyerekként viselkedni mert akkor végképp olyan is lesz.
Ha megnyugodott utána lehet vele beszélni róla mit és miért mondott .
máj. 8. 22:13
16/21 A kérdező kommentje:
Igen ez is igaz hogy nem kell egy gyereket gyerekként kezelni. De nem tudom hogy kéne megtanítani neki hogy a nem nem és nem mindig lesz az amit ő akar sajna. Persze gonosz se akarok lenni vele de sajnos ez az igazság és felnőttként többször szembesül ezzel majd.
Akkor megbuktál szülőként ha nem tudod.
És ne éld bele magad, hogy nem komolyan mondja: olvasgass még ebben a kategóriában a kérdések 90%a arról szól, hogy 18at amint betöltötték meg akarják szakítani a kapcsolatot a szülőkkel.
máj. 8. 22:36
Van egy olyan ismerősöm aki 3 gyereket nevel, mind kiskorú. A legk8sebb elég akaratosan viselkedett, kiabálta az anyukájára, hogy mennyire gyűlöli. Anyuke meg úgy tett mint aki meg sem hallha és folytatta a tevékenységét. Ez már jó pár éve volt. Az anyuka kedves, közvetlen, aranyos, a gyerekek is cukik. Ma már nem kiabál ilyet a kicsi :)
máj. 8. 22:47
Ajánlom a tiktokon Novák Ferencet. @gyerekneveles
Jó sok videója van, talán ez is már szerepel köztük és más ebből fakadó problémát is el tudsz okosan simítani
máj. 9. 09:12
Ilyeneket a ferjem fia is mondott az apjanak, amikor nem ugy tortentek a dolgok, ahogy o akarta. 5-6-7 evesen. Aztan elmult.
máj. 9. 11:51
Kapcsolódó kérdések: