Kitől lehet beszerezni hiteles meghatalmazást, szülő ügyeinek intézésére? Demenciás, kiújult tumora van, és most sajnos lekell venni egyik lábát combban...

Google keresőbe: hiteles meghatalmazás és Enter
Van egy csomó meghatalmazás minta.
Hogy azután kell-e közjegyzői hitelesítés ebben a szituációban, nem tudom.
A demenciáról és a korlátozottság fokától is függ.
Hiszen alá kell írnia a meghatalmazást.
Jogosult rá?

Ügyvéd, de még jobb a közjegyző. Mind a ketten kérni fognak orvosi igazolást arról, hogy a mama beszámítható-e.
Ha nem az, akkor a gyámhivatalban lehet kérni eseti vagy ideiglenes gondokot, aki eljárhat a helyében.
Amúgy mit kell intézni? A szolgáltatók - ha még tud aláírni -2 tanúval elfogadják a papírokat. Bank, nyugdíj, az nehezebb ügy, oda tényleg kellenek a fentiek.
Nem tudom.
De nincs gyámság alatt... Velem él(t) és lakik. Én gondozom.
De innét kezdve 24 órás felügyelet kell! Amit nem tudok sajnos biztosítani számára!

Demencia esetén el kell indítanioa gondnokság alá helyezést, mert idöbe telik, mire véget ér az eljárás.
Viszont a megindításnál kijelölnek idegilenes gondnokot, ezzel a probléma nem lesz annyira gond

Ha a mama nem beszámítható és erről orvosi igazolás van, akkor a meghatalmazás sem lesz érvényes.
Házi orvosnál érdeklődj.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!