Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdemes olyan szülőkkel...

Érdemes olyan szülőkkel megszakítani a kapcsolatot, akik mindig csak kihasználtak?

Figyelt kérdés
2 hete leordibáltam a fejüket, hogy mekkora rohadékok, illetve köcsögök. Azóta nem is keresnek

ápr. 30. 09:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy, hogy ki használ ki, akkor is van egy határ, akkor is, ha az a szülő. Pont volt egy kérdés, amiben a több degenerációt taglalják. Na, javarészt, annak a hozadéka ez a sok mocsok donor- tisztelet a kivételnek-, akik generációról generációra azt látták, hogy a szülő szabadon úgy rúg bele a gyerekébe, ahogy nem szégyelli és ezt tűrni kell... Elvileg legalább 6 generáció kell, mire egy szokás rögzül. A szülőktől külön lakás felnőttként azért nem egy ennyi idős dolog, nagy általánosságban... Hála Istennek, már nem ciki segítséget kérni, ha kell, pszichológushoz fordulni.

Szerintem ezeket az embereket többet ne keresd, mert látod, hogy csak addig érdekelted őket, amíg le lehetett húzni rólad a bőrt és így, hogy többet nem tudtak, csúnyán fogalmazva, a szemétben is landoltál.

ápr. 30. 14:55
 12/20 A kérdező kommentje:
Lehúztak mindig pénzzel, illetve én hülye vettem neki fel régen hitelt, és elhordtak mindennek, ha megmertem mondani a magamét.
ápr. 30. 15:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem keresed őket és mindenhol tiltod őket.

Sajnos a sorsodért te is felelős vagy. Felnőttként miért vettél fel hitelt nekik?

ápr. 30. 16:05
 14/20 A kérdező kommentje:
Mert egy hülye voltam
ápr. 30. 17:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ők már megszakították veled.
ápr. 30. 17:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem el kell zárni a pénzcsapot, és a szívességeket, netán ezen túl te kérj tőlük szívességet. Akkor két dolog lehet:

a) segítenek - akkor kiderül, hogy kölcsönösségre is hajlamosak, akkor nem annyira gáz.

b) sikítva elmenekülnek - annál jobb: választ kaptál a kérdésedre, és megoldást is nyertél, szóval ez egy tök jó próba lenne.

ápr. 30. 19:35
 17/20 A kérdező kommentje:
Sosem segítettek, ha megmertem mondani a magamét, elvoltam hordva mindennek
ápr. 30. 19:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj. Gondolj arra, hogy megtanítottak nemet mondani, ill. arra, hogy megvédd a határaidat.

Neked ez még nem sikerült egészen kiegyensúlyozottan magabiztosan megtenni, felismerni az elejétől a jeleket, és a határokat meghúzni, megvédeni, de ezután remélhetőleg így lesz.

Én a továbbiakban tudatosan nem segítenék. Nem kell feltétlenül véglegesen megszakítani a kapcsolatot, elég annyi, hogy megtanulsz nemet mondani. Nem kell feleslegesen szemrehányást tenni se szerintem, de felállítani a határokat, hogy mibe szólhatnak be és mibe nem, azt tudatosan jelezni, és érvényt szerezni. Tehát ha mész hozzájuk vendégségbe, és beszólogatnak, akkor mondhatod, hogy ezt te már nem tűröd el, és ha szeretnéd, hogy maradj, akkor hagyják abba, ha nem hagyják abba, akkor meg ráérsz elköszönni. Következő alkalomra talán megtanulják.

ápr. 30. 21:01
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szakitsd meg. Csak ártanak neked.
máj. 1. 12:34
 20/20 anonim ***** válasza:
Ebből nem tudtunk meg semmit sem, hogy mi a gond a szülőkkel? Alkoholisták talán? Vagy csak simán azt akarják, hogy tanulj?
máj. 4. 17:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!