Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az ,h 30 évesen...

Normális az ,h 30 évesen anyám nagyon belefolyik az életembe?

Figyelt kérdés

Anyám a mai napig mindenbe beleszól, mert ő "jót akar".

Az nem számít, h én mit akarok mert ő jobban tudja.

Pl ő akarja berendezni a lakásomat, mindent kiválaszt helyettem stb. Én meg már belefáradtam a vitatkozásba így sokszor ráhagyom

De még az öltözködésembe is beleszól, sérteget.

Ha átjön hozzám, elkezd pakolni stb.

De még millió dolgot sorolhatnék.

#élet #konfliktus #Toxikszülők
2024. ápr. 28. 15:09
1 2
 11/14 jóska100 ***** válasza:

Enyémbe még 40 evesen is.

F

jan. 22. 16:04
 12/14 jóska100 ***** válasza:

Utsó vagyok

Tesóm 10 evvel fiatalabb nálam (F), na őnála bezzeg tudja a határokat.

jan. 22. 16:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem olyan nagy probléma, és lehet ezt kezelni.

Pl. "Ha átjön hozzám, elkezd pakolni stb." Kedvesen leülteted egy székre, azzal, hogy "anyukám, te itt vendég vagy, otthon pakolásszál majd."

Nálam régen anyósom -Isten nyugosztalja!- szokta ilyen otthonosan érezni magát, de én örültem neki, és segítségként fogtam fel. Ő is természetesnek tartotta, esetleg megkérdezte, hogy ezt hogy szoktad, vagy hol a helye, hova tegyem. Hát változnak az idők...

jan. 22. 18:04
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Nem normális egyáltalán. Ha a szép szóból nem ért, mond meg neki határozottan, hogy ne akarjon helyetted mindenben dönteni, ha ezt nem érti meg az ő baja! Sajnos sok szülő viselkedik így, aztán meg ha megmondod a magadét, elkezd mártítkodni... Csak hogy nehogy már ő legyen a hibás, és neked legyen bűntudatod miatta mert TE megbántod. Holott ha ő bánt téged azt leszarja ...
jan. 22. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!