Mi a véleményetek erről a helyzetről?
Sztorikat mesélek az életemről part1.
17 éves lány voltam volt egy barátom én már ekkor 3 éve együtt voltam vele,sajnos ekkor a helyzetben nem volt munkája,mivel én iskolás voltam kaptam az államtól a segítséget 13700ft csp...nos anyukám 16 éves koromban el ment férjhez egy másik emberrel...én kaptam ugyebár ezt a kis pénzt... anyukám minden hónapban azért lejött hogy el vigye tőlem a pénzt...az elején kis naiv voltam oda adtam neki mert be mesélte hogy az nem nekem jár csak ő veheti fel na meg hogy nekem bajom lenne ebből ha én fel veszem...meg úgy tett van párom tartson el ő...(a kapcsolatunk elejétől fogva így tett) nos volt időszak mikor már nem akartam neki oda adni akkor a tesom járt le érte és ő erőszakkal vette el tőlem mikor nem akartam oda adni....volt olyan hogy megkértem az anyukámat legalább 2000ftot adjon mert nincs mit egyek...még 500 forintott sem adott... talán 1x adott 500ftot...és nem tudom kb 1 évig vette még fel a pénzt...addig ugyebár mivel nem velem lakott hanem elköltözött a párjához és csak a pénzért járt le,mikor meg nem tudodt akkor a tesomat külte le a pénzért...írtam neki akkoriban egy levelet ami mai napig meg van neki és azt mondja neki ez nagyon rosszul esett...kérdezem én nekem nem esett az rosszul hogy itt hagyott pénz nélkül,éhen,szomjan?Ameddig a párom nem talált munkát az anyja segitett télen oda költöztünk nem volt fára pénzünk meg úgy semmire...enni adott az anyja melegben voltunk...segitett volna el intézni nekem hogy mondjak le a családipótlékról...de befolyásolható voltam...mostani ésszel talán meg tettem volna...onann jártunk a párom anyukájától dolgozni bejött a napszám 40fokban a hátamról a bört lelehetett szedni úgy le égtem😃fájt is de ennek ellenére mentem másnap ugyan úgy dolgozni hozzá teszem ez volt életem első munkája😁nem a legnehezebb vagy is háth kinek mi😃azért itt meg tudtunk pihenni....aztán a párom talált munkát utána nem volt baj anyagilag...nos én csak kíváncsi vagyok a véleményetekre...🙂 2016-2017ben volt
Hát igen, van a jog és van az erkölcs.
Én is írtam már ki sztorit, igazából azon kívül hogy elmondják azt amit te is tudsz vagy épp az ellenkezőjét mást nem tudnak tenni. Neked meg ez vagy tetszik vagy nem.
Az anyád igazából nem az anyád. Egy anya nem teszi ezt meg a gyerekével. 14 éves korban pedig a nevelés szokott kiütni. Csak ugye azt senki nem akarja elismerni, hogy hibázott. Tehát mégha a gyerek is volt a hibás 14! Évesen az tulajdonképpen az anyja hibája. Ha elrontotta is lehetett volna korrigálni, de ehelyett mit tett? Még azt a csekély pénzt sem adta oda neki. Meg a bátyját küldi behajtókent aki erőszakkal veszi el? Hagyjuk már. Az ilyen nem anya.
Igen, szeretem kifejteni a véleményem, kamu ide vagy oda:))
8.kommentelő,jól haladok az életben,apukámat 2 éve veszitettem el...a párommal immár 10 éve jóbban rosszban együtt vagyunk🥰 gyerekem nincs,házasságig nem jutottunk még el(nem akartuk) házam nincs de nem is könnyű egyről a kettőre...sajnos sokáig befolyásolható voltam...anyukám mindig azt mondta hogy minek dolgozzak azért van az uram hogy el tartson...nos akkoriban azzal az ésszel vhogy ezt belém beszélte....nem dolgoztam igazándiból lusta voltam régen😅nem voltam akkoriban "házi asszonynak" való hiszen korilag is és észileg is gyerekes voltam😅a tanárok szerint a párom jó hatással volt rám..😃ezt még az elején mondták...ott hagytam a sulit,lett egy szakmám...eddig 3 munkahelyem volt mindenhol megáltam a helyem😊 bocsánat 4.a napszámmal együtt😃 a másik három bejelentett volt...mostanra kész "nő"lettem mosok főzök takarítok rend mániás vagyok,nem szeretek ülni és próbálom meg adni magamnak azt az életett amire vágyok hogy idővel szeretnénk házat ez az első a másik a gyerek ugyan is addig nem akarunk még nincs közös házunk,és jó életvitel,hogy meg adjuk neki azt ami kell,ne olyan koldusok legyünk majd ahogyan azt sokan teszik,nem kritizálok más embereket mert mindenki lehet rossz helyzetben +én is át éltem🙃 és mielőtt szólnátok a párom is tesz hozzá mindenhez hogy tudjunk előre halladni ezekkel🙂de igazából eddig nem nagyon halladtunk mert nem mi voltunk az elsők hanem mások...olyanok vagyunk a párommal hogy amit mi át éltünk az hogy nincs semmi azt tudjuk hogy nehéz és sokszor jöttek emberek akik segitségre volt szükségük...mi meg segitettünk családokon ismerösökön...a jó szívünk miatt nem halladtunk de már most szeretném ha halladnánk és ezzel a párom is így van🙂...hála az istennek meg tudunk mindent venni a hütőnk tele van,vízünk van,áramunk van,fánk van😃 tehát élhető helyzetben vagyunk...ilyen árak mellett😅most fogok csak igazából el indulni az életben mert volt sok nehézségünk🙂🙃...
Azok akik azzal jönnek hogy" egy anya hogy engedheti meg hogy 14 évesen a párjával éljen?"
Hol írom azt hogy 14 éves korom óta együtt élek a párommal?😅 17 éves voltam és 3 éve együtt voltunk nem együtt laktunk😅akkor költöztem én kényszerből hozzá mikor anyám elhagyott!!!
17.kommentelő ez mért kötödik fajhoz???hogy cigány vagy magyar?? Ez bárkivel megeshet!Föleg ebben a mai világban hogy 13 éveseknek gyerekük van ki tudja ki az apja éheznek a gyerekeiknek nincs semmi koldulnak...
18.kommentelő....és mindenki aki azt hiszi hogy a pénz azért kellett nekem hogy hülyeségre költsem...nem arra kellett hogy pilláshoz meg körmöshöz meg stb badarságokra költsem....csak engem úgy hagyott ott az anyám hogy kenyerem se volt semmim nem volt!!!
19.kommentelő már válaszoltam erre is a 8.kommentelőnél😃
22.kommentelő igen én igazából nem az anyagiak miatt érdeklödtem....🙃de más téma nincs...és mindig abba rugnak bele akibe úgy mond nem kellene...(lassan hozzá szokom)😅 hogy mi a véleményük erről a helyzetről....mivel ezt tette velem hogy el hagyott,és bele se gondolt abba hogy ott fordulok fel az éségtől,semmi élelmem nem volt se pénzem és mi lett volna ha a párom el hagy vagy rosszabb helyzetben ki tesz k*rvának (hála jó emberre jöttem össze)vagy hogy agyon üt aztán holtan talált volna...lehet túl reagálom...bocsánat...de én meg bocsájtottam anyukámnak szeretem. ...de ez lelkileg milyen lehet egy gyereknek hogy az anyja egy f@sz miatt ott hagyja?? Nem segít rajta a távolból hanem amit igen segithetne is azt is el veszi tőle...holott a párjának volt minden hónapban jövedelme!! De itt mindig csak azt a lényeget nézik meg hogy lehet az emberbe melyik pontjába bele kötni!!! Egyébként hogy őszinte legyek nem hiszem hogy lelkileg jól vagyok (de ez egy másik téma) viszont tényleg nem értem hogy 20 kommentből csak 18 komment arról szól hogy nem illett téged a csp és hogy még én kapjak azért amiért van barátom és be mesélik maguknak itt hogy mikor összejöttem a párommal attól a naptól kezdve vele élek....holott kényszerből mentem hozzájuk lakni 16 -17 évesen!!!NEM 14!!!! 17 éves voltaaam!!!Már nem vagyok annyi!!!! 2016-2017ben volt!!!Emberek olvassunk már mielőtt kritizálunk!!! Egyedül csak 2 kommentelő olvasta el és csak 2 értelmes ember írt a kérdésemre a többiek csak bele olvastak 1-2 dologba aztán jól van az...sorok közt keresték mibe kössünk bele....meg ragadtátok gratulálok!Jár a keksz...Én csak azért kérdezem ezt mert bele gondoltam abba ha lenne egy gyerekem és ilyen anya lennék és még én lennék felháborodva hogy írt nekem egy levelett és rosszul esett...háth szemen köpném magam....nem szeretnék ilyen anya lenni...őszintén szólva egy anyának a gyereke legyen az első utánna jöhet a többi!Nekem lesz egy gyerekem biztos nem fogok vele így bánni és meg adom neki(k)a kellő szeretetett,boldogságot,törödést,figyelmet,támogatást,aggódást,mindent amit kell!De soha nem fogok túlzásba esni😁
Nem,kérdező!
Nem történhet meg bárkivel,hogy elhagyja az anyja egy f..aszért,mert az átlag nőknek van erkölcsi tartásuk,és kötődésük a gyerekükhöz.Sajnálom, hogy nem jutott neked normális anya.
És az sem átlagos, és nem történhet meg bárkivel, hogy 13 évesen gyereke születik,mert a NORMÁLIS szülők normális értékrendet adnak át a gyereküknek.Akiknél ez történik, ugyanezt látták a szüleiktől.A koldulás szintén.Ha a gyerek azt látja hogy a szülei is dolgoznak,tanulnak fejlesztik magukat, akkor ő sem fog a koldulás irányába menni, csak ha ez különben bevett szokás volt már a szüleinél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!