Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám képes lesz normálisan...

Anyám képes lesz normálisan viselkedni velem, ha elfogynak azok a dolgok, amikkel "sakkban tarthat"?

Figyelt kérdés

Ne jöjjön senki azzal, hogy függetlenedjek, mert nem ez a kérdés, hanem hogy van-e esély arra, hogy ha megtörténik, akkor változtat a hozzáállásán, javul a kapcsolat.

Anyám soha nem tanított meg bizonyos dolgokra, nem várta el, hogy kivegyem a részemet, ha próbáltam, akkor nem hagyta, majd amikor elmúltam x idős, akkor elkezdett velem üvöltözni, hogy miért nem tudom, már mások bezzeg ennyi idősen.

Illusztrációnak hozok pár példát:

- 17 évesen voltam, nyáron nem dolgoztam, sehová nem vettek fel diákszövetkezet nélkül, de anyám aláírása nélkül semmit nem intézhettem kiskorúként, anyám meg nem jött velem intézni semmit, amihez az aláírása kellett volna. Ehhez képest rendszeresen veszekedett velem, hogy miért nem dolgozom, amikor a volt osztálytársaim(akikkel elment intézni a szülő azokat a dolgokat, amihez szülői aláírás kellett) bezzeg dolgoznak nyaranta.

- 12 évesen miért nem lehet rám bízni egy-egy kisebb bevásárlást, miközben soha fel nem merült benne, hogy engem küldjön le a falun 5 percnyire lévő boltba.

- miért "nem tudok" mosógépet használni végzős gimisként, miközben ha nem volt otthon, akkor zárta azt a fürdőszobát, amelyikben a mosógép volt, amúgy meg nem engedte, hogy használjam, és soha nem is magyarázta, hogy hogy kell.

- miért nem tudok főzni, amikor nem használhattam a tűzhelyet otthon azóta se.

És még sorolhatnám. Ezeket minden vitában hozzámvágta, fenyegetőzött, hogy akkor ő nem mos rám, nem főz nekem, miközben soha nem innen indult a vita, és ez a fenyegetőzés tartott amíg egyetemi koliban el nem kezdtem magamra mosni, főzni. Még mindig egyetemista vagyok, anyagi támogatásra rászorulok, és mostmár kevesebb a vita, és az ilyen fenygetőzés csak az anyagi támogatás megszüntetésére terjed ki, mert az az egyetlen, amit még nem tudok teljesmértékben megoldani nélküle.

Most ha én eljutok oda, hogy nem lesz szükségem a támogatására, akkor előfordulhat, hogy normálisan fog viszonyulni hozzám, mert nem tud fenygetőzni? Vagy mire számítsak?

ápr. 7. 15:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Ismerem a típust, kezelni is megtanultam.

Addig nő a gaz, amíg ki nincs gyökerestől tèpve.

Senki sem kèri, hogy a világra jöhessen, ès a szülőnek törvènyi kötelessège ellátni a gyerekèt. Aki ezt a gyermeke szemère veti, ès fenyegetőzik azt a helyèn kell kezelni. Ja, hogy a gyengèt kell taposni, azt akinek nincs eszköze megvèdeni magát?

Kèrdèsedre a válasz, nem.

Itt teljesen más dologról szól a törtènet.

Anyádnak az agyával van problèma, amit kezeltetnie kellene. Valószínűleg nem ismernè be, ès nem fog segítsèget kèrni.

Akkor fog bèkèn hagyni ha túl tudsz nőni rajta. Nem kívánom jobban kifejteni.

ápr. 8. 03:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne reménykedj. Ismerős csaj ugyanezt csinálta a lányával, a lényeg, hogy huszas évei elejére szépen kiutálta őt otthonról. Aztán a lány férjhez ment, lakást vettek, és onnantól az anyja azt hitte, hogy majd ők milyen szeretetben lesznek, majd a lánya boldogan fog hazajárni látogatóba, együtt fognak kávézni, sütizni, minden szép és jó lesz.

Párszor volt is ilyen, de a nő nem tudott leállni a baxtatással, így most az van, hogy 12 km-re laknak egymástól, de a lány kénytelen volt meghúzni a határait (telefon kb. 2 havonta egyszer, találkozás egy évben egyszer).

ápr. 8. 10:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"nekem kell kapcsolatot lezárni vagy hajlandó lesz normálisan viselkedni velem."

Hát figyelj, barátnőm 58 éves, és a 81 éves anyja még mindig nem tud vele normálisan viselkedni (pedig már nem élnek együtt 30 éve). Ha leparkol a szülői ház előtt, fulladásos rohamai vannak az anyja miatt. Nála pl. ugye nem változott, 30 év alatt sem, ilyen is lehet.

(Csak azt nem értem, hogy miért tiplizel úgy az anyád jóindulatáért, de te tudod...)

ápr. 8. 10:26
 14/16 Metionin ***** válasza:
100%
Tapasztalat útján azt mondom, hogy nem. Sőt, ha függetlenedsz, akkor még jobban igyekszik majd bizonygatni, hogy szükség van rá, hogy te magadtól nem tudsz semmit megcsinálni, keresni fogja az alkalmakat, hogy kötekedjen. A saját anyámat alapul véve 2 megoldási lehetőség van, attól függően, hogy mennyire tanulóképes. Az egyik, hogy azonnal befejezed vele a kommunikációt, ha kötekedni kezd és akkor majd felfogja, hogy vagy normálisan viselkedik vagy nem beszélsz vele. 2. megoldás ha ez nem sikerül, akkor egyáltalán nem beszélsz vele.
ápr. 8. 10:36
 15/16 anonim ***** válasza:

13#

"(Csak azt nem értem, hogy miért tiplizel úgy az anyád jóindulatáért, de te tudod...)"

Valószínűleg -mint a legtöbben- ő is vágyik az anyja szeretetére.

ápr. 8. 10:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Anyám is hasonló volt, kellett 20 év hozzá, hogy megváltozzon. Volt pár megrázkódtatás, lebetegedés, gondoskodás, aztán nyugdíjba ment és lenyugodott.
ápr. 15. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!