Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ember vagyok, ha nem...

Rossz ember vagyok, ha nem tudok megbocsátani?

Figyelt kérdés

Apám több mint 10 éve nem is keresett minket az öcsémmel. Tartásdíjat is csak azért fizetett mert anya feljelentette anno. Az öcsém már nem is ismerné meg. Annak idején amikor örökölt az apja után egy fél házat, inkább a húga javára mondott le, nehogy egyszer örököljünk a tesómmal. A húgaval és az anyjukkal rendszeresen anyát szidták, mikor elvitt magukhoz akkor sem törődtek velünk, csak anyát akarta idegesíteni. Az öcsém nem emlékszik, kicsi volt, én meg inkább nem mondtam el anyunak, hogy minket szavakkal bántanak.

Most felkeresett, hogy nagyon beteg, rákos, és a húga utcára akarja tenni, hiszen ő a tulajdonos. Nyugdíja is kevés, mivel feketén dolgozott sokáig, hogy ne tudják tiltani a tartásdíjat.

Könyörgött, hogy nagyon bánja, és bocsássak meg.

Elküldtem a fenébe. Anya és mama nevelt minket, mindent megadtak, támogattak. Az öcsém tartós beteg, sokszor volt kórházban, apám tudta, mégsem érdekelte.

Rossz vagyok, ha nem segítek neki?

márc. 2. 19:32
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
márc. 3. 10:33
 22/32 anonim válasza:
87%
Teljesen jól döntöttél.Akkor kéne segítened rajta,ha a szíved úgy érzi,hogy "Igen,Ő is segített rajtam, meg kéne hálálnom." de ahogy leírtad nem ez a helyzet.
márc. 3. 11:07
 23/32 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező, az apád érdemtelenné vált az együttérzésedre, érdemtelenné vált arra is, hogy segítséget nyújts neki.

Ez szerintem nem "megbocsátás, nem megbocsátás" kérdése. Mindent megtett a "nemző apád" érte, hogy erre a sorsra jusson, ő nem egy "szegény szerencsétlen", hanem aki megérdemli a jelenlegi helyzetét és azt is, hogy ne kapjon segítséget azoktól, akiket ő is cserben hagyott anno, amikor felősséggel tartozott értetek.

Minden lelkiismeretfordulás nélkül rátehetted volna a telefont egy ilyen jellemtelen emberre, mert ha már segíteni akarsz, akkor van a környezetedben bőven olyan családtag, aki megérdemli, inkább azokkal törődj.

márc. 3. 11:13
 24/32 anonim ***** válasza:
58%

"Könyörgött, hogy nagyon bánja, és bocsássak meg."

"Csak" azt kérte, hogy bocsáss meg neki mindazért, apa létére tett veletek, illetve nem tett meg értetek, vagy bármifajta aktív segítséget is kért a jelenlegi helyzetében (akár lakhatás, akár anyagi támogatás, akár bármi más formában)?

márc. 3. 13:27
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Apád a gyerekkorodbeli viselkedésével vetett, itt az ideje aratni...

Megdolgozott érte, hogy ne érdekeljen, élvezze csak a munka gyümölcsét.

márc. 3. 14:05
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

A törvények szerint a gyereknek legjobb esetben is csak eltartási kötelezettsége van, ami pénzbeli juttatást jelent. Ellenben ha a szülő érdemtelenné válik rá -a te eseted tipikusan ez-, akkor a bíróság sem fogja még ezt sem megítélni. Ellenben a húgát lehetne kötelezni rokontartásra, ha már a fél házat odaajándékozta neki (elvileg) ingyen.

A fontos az, hogy a te lelkiismereted tiszta marad-e, ha nem segítesz neki. Egyébként teljes joggal marad az.

márc. 3. 14:55
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

"Annak idején amikor örökölt az apja után egy fél házat, inkább a húga javára mondott le"

. Szerintem ilyet nem lehet. Ha ő lemondott, akkor egyből Ti következtek az öröklésben úgy, mintha nem élt volna már.

márc. 3. 15:13
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
#27, de, van ilyen. Amire te gondolsz, az az örökség visszautasítása, olyan esetben a következő leszármazókra száll az öröklés joga.
márc. 3. 15:16
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
27, ez esetben ajándékozást jelent. Életében pedig azt tesz a vagyonával amit akar, nem kérdezik a gyerek véleményét.
márc. 3. 17:26
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én megbocsátanék neki.

És továbbra sem tartanám a kapcsolatot vele.

márc. 4. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!