Hogyan tennétek igazságot?
Adott a két gyereketek.
Az egyik eltör egy poharat és azt mondja a másik volt.
Hogyan tennétek igazságot? (Tudod mi történt, hogy ki tette)
Esetleg más alternatíva?
Ja igen, nincs gyerekem csak feljött egy beszélgetésben egy hasonló téma és kíváncsi vagyok még véleményre :)
Hát mondjuk egy üvegpohár eltörésénél nemcsak az a fontos, hogy ki volt. Lehet, hogy a 4 éves gyerek tört el, de lehet, hogy jobb ötlet őt kivonni a takarítás feladata alól.
Ha kivesszük a sztoriból a veszély-faktort, akkor számomra egyértelmű, hogy a tettesnek kell rendbe hoznia a hibát.
Egyetlen forgatókönyv létezik számomra úgy, hogy van két gyerekem.
Megkérdezem, mi történt, elmondják. Ha látom, hogy egyik hazudik, akkor kap egy esélyt bevallani. Ha megteszi, és bocsánatot kér a testvérétől a vád miatt, akkor ennyi. Ha tagadja, akkor büntetés. Tinire hagynám rá a takarítást, amúgy én csinálom meg.
Nálunk ez úgy működött ha valaki eltört egy poharat akkor anyukám azt mondta fogyóeszköz, és mivel gyerek voltam ő takarította fel.
Ki nem sz.arja le ha valaki eltör egy poharat?
Már eleve az a gáz, hogy a gyerek ilyenért hazudik, mert fél, hogy kikap.
Kis gyerekes háznál ez megesik, de még én is néha eltörök egy-két poharat.
Gyerekre se lennék mérges érte.
Meg hány éves a gyerek?
Mert mondjuk 10-12 éves kor alatt NEM nyúlkál tört üveghez, tökmindegy ki törte el.
Inkább kiabáljon a másik szobából, hogy Anyu eltört a pohár.
Mindenki marad ott ahol van, én, a felnõtt majd feltakarítom, és nincs ügyeletre rohangálás, meg nem kell szilánkot kivájni senki tenyerébõl.
Mert nekem felnõtt fejjel ez a legnagyobb kockázat itt, nem a pohár ára érdekel, hanem a testi épség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!