Édesapák, mit szólnátok, ha a fiatok/lányotok coming
outolna nektek?
Mi a véleménye a témáról úgy unblokk? Hogy áll a kérdéshez?
febr. 2. 23:25
12/22 A kérdező kommentje:
Nehez megmondani, de volt, hogy elkezdett bu*izni. A legrosszabb, hogy tenyleg nem tudom mit gondol errol
Szerintem nincs olyan ember aki ennek őszintén örül. Más kérdés, hogy miként reagál, hogy tudja feldolgozni. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy most neked van egy terhed, azzal hogy elmondod apádnak te megszabadulsz tőle, de lehet, hogy ő nem tud majd azzal mit kezdeni, hogy a fia meleg.
febr. 3. 06:37
Szülőként én annak örülnék, hogy sikerült megfelelő bizalmi kapcsolatot kialakítanunk és úgy érzi elmondhatja.
Támogatnám, mert biztosan nehéz lehetett neki a felismerés, feldolgozás.
Szülőként szerintem nincs beleszólásom, hogy kit szerethet.
febr. 3. 08:17
Első reakció: elszomorodnék. Miért? Mert a mai Mo-n nulla az elfogadás és kicsit sok lenne már a "jóból". Egyik gyerekünk autista. Ez is egyfajta másság és egyáltalán nem fogadják el. Ha a másik meg meleg lenne, világgá mennék. Hogy 2 gyerekből 2 szenvedjen a bántasok, kirekesztettség...stb. miatt... Nem erről álmodik az ember, amikor gyereket vállal.
Egyébként nyilván őt elfogadnám, mellette állnék, de még inkább aggódás lenne az életünk.
febr. 3. 10:20
16/22 A kérdező kommentje:
Anyámnak is ez volt: elszomorodott, mert tudja, hogy Magyarországon mennyi homofób ember van, még a barátnői között is. Ugyanakkor örül, hogy külföldön élek, ahol boldog lehetek.
Igazából magatoknak köszönhetitek a homofóbiát.Ne vedd magadra,nem rád értem.Nem akarok általánosítani.De mindenhol ezt látni,netflix,pride,elfogadás stbstb.Mindennap,mindenkinek elkell mondanotok hogy ti melegek vagytok.Én heteroként nem mondom hogy hetero vagyok.Nem tartom fontosnak hogy tudd.Van meleg haverom,egyszer nem mondta hogy meleg.Nem coming out-t nekünk.Tudtuk mi nagyon jól,és ezt elfogadtuk.De az hogy mindenap ezt nyomják a képedbe már sok.Élj boldogan és ne hirdesd,csak élj.
febr. 4. 10:59
18/22 A kérdező kommentje:
17) valamiért mégiscsak frusztrál téged. Nyilván, én sem outolok mindenkinek. De ha rákérdeznek, elmondom mi a szitu. Aztán kezelje úgy, ahogy gondolja. Szülőkkel azért is más a helyzet, mert sokan tudat alatt reménykednek, hogy lesz majd unoka is, a fiúk talál magának egy lányt, stb
Hidd el, ha ebben a helyzetben lennél, évekig meg kellene játszanod magadat, hazudnod kellene, megértenéd a szitunkat.
17-es, ez nem igaz. A homoszexualitást konkrétan büntették (börtönnel) Magyarországon is (1962-ig). A pride már a reakció. Mivel az "akció" (a homoszexualitás tkp. üldözése) szélsőséges volt, így a reakció is az. Amennyit az inga kileng az egyik irányba, annyit fog a másikba is.
febr. 4. 15:08
Erről ugyan nem tudtam de azóta eltelt több mint 60év.Nyilván a mai melegeket nem hatja meg hogy mi volt 60éve.
febr. 4. 18:05
Kapcsolódó kérdések: