Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A koromhoz képest idősek a...

A koromhoz képest idősek a szüleim, közben meg saját társaságom nincs, valószínű, hogy magamra maradok?

Figyelt kérdés

Anyukám idén 64, apukám idén 68 éves. Bizonyos okok miatt ( magamnak való, remete típus vagyok, de azért 1-2 ember társasága kell és jól is esik), kicsit egy betegség is hozzátett, de nincsenek barátaim, párom. Teljesen begubóztam, remeteként élek. Home office munka, internetes kapcsolattartás. Egy barátnőm van, de neki is van párja, neki már ő az élete fontos szereplője, ami érthető is. Tudom-tudom, nyissak emberek felé, de annyira nehéz. Olyan, mintha nem értenék hozzájuk, mintha mindenkinek meg lenne már a kapcsolati hálója és nem lenne szüksége rám. Egy feleslegnek érzem magam mindenkinél, ezért inkább nem is barátkozom, ezen nem tudom túltenni magamat.

A szüleim pedig bár nem vénségek, idősek. Félek, hogy mennyi időm maradt velük. Anyukám fiatalos, egészséges, még dolgozik, nyugdíj mellett is tervez. Apukám nyugdíjas, ő öregesebb is. Nekem ők az állandó társaságom. Félek, ha nem lesznek, örökké magamra leszek utalva. Tudom, még addig kell kapcsolatot és barátokat összeszedni, amíg élnek, mert ez a normális, de félek, hogy nem fog nekem menni.

Teljesen magányban meg majd mi értelmem lesz élni?

jan. 24. 23:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már ilyen otthoni emberke vagy kezdj el komolyabban játszani

Pl. lolhoz úgyis kell legalább duora egy társ, dc-n ilyen gyík lolos szervereken könnyű találni korodbeli 20-30-as játékost, még lányokat is

jan. 25. 08:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor mindig arra gondolok hogy milyen rossz ha valaki tul keson vallal gyereket. legtobben ilyenkor nem gondolnak arra hogy mekkora generacios tavolsag lesz majd koztuk. ha mondjuk te 10 ev mulva gyereket vallalsz a szuleid mar joval a 70 felett lesznek es meg nagyobb lesz a tavolsag koztuk es az unokak kozott. Pedig manapsag egyre tobben vallalnak gyereket kar 50 evesen is, ami szerintem messze nem szuloi kor.
jan. 25. 09:13
 13/20 anonim válasza:
44%
Ha elkezdenél járni egy jó tánciskolába, megváltozna az életed.
jan. 25. 09:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a szüleidnek még simán lehet 20 évük hátra, még temesd őket :)))

Járj el sportolni (akár csoportos órákra) vagy valami hobbit keress magadnak. Pl.: rajz, agyagozás, festés, túrázás, könyvklub, nyelvtanulás stb. Online játékokkal is játszhatsz, ahogy előttem írta valaki. Ha van pénzed, akkor ruházz be egy virtuális valóság szemüvegre ( [link] és ily módon tudsz majd emberekkel ismerkedni a világ minden tájáról.

Ne írd le magadat sem. 25 évesen még fiatal vagy bőven. Ismerkedésre használd a tindert, bumble-t. Sok fiatal férfi van fenn ezeken az appokon, nekem több ismerősöm is innen szerzett társat, férjet, feleséget magának.

jan. 25. 09:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben gyorsan keresnék egy terapeutát. A szüleid még nem temetnivalóak, lazán elélnek még 20+ évig is.

Sajnos ez az átka annak, ha valaki kései gyerek, tudom milyen, az én apum is 64 éves, pocsék volt ez a hatalmas korkülönbség mindig…

Kéne neked egy jó hobbi, valami sport.

jan. 25. 10:36
 16/20 anonim ***** válasza:

#14-es vagyok. természetesen azt akartam írni, hogy "még NE temesd őket" :)

ja pro tipp: ha a szüleidnek nem gond, akkor esetleg tarts háziállatot otthon. Kutyát vagy macskát. Kutya olyan szempontból jobb, hogy el kell vinni sétáltatni, így akaratlanul is szóba elegyezhetsz idegenekkel.

jan. 25. 11:10
 17/20 A kérdező kommentje:

#16 Van itthon egy cicám, és imádom, szeretem, de a benti macska tartása “gond”, a kutyus most nem hiányzik mellé. Pedig őket is szeretem.

#11 Egyébként gamelek és discordozok is, az előző párjelöltem is onnan volt, de sajnos nem alakult belőle végül semmi. Onnan van a legtöbb online barátom is, bár azt vettem észre, hogy a többség fiatalabb nálam, sok a tinédzser. Ami persze nem gond, köztük is sok a jó fej, aranyos ember, de férjet azért nem köztük keresek. Azért továbbra is bent maradok ilyen közösségekben, mert sosem tudni, meg jó ott.

#15, én is gondolkoztam terapeután, de egy kész vagyon az is. Persze tudom, hogy az egészség a legfontosabb, meg a lelki jóllét, de van egy anyagi limitem is, mert nem keresek kiugróan sokat.

+sajnos nekem is meg kell erősítenem, hogy hiába lett főleg manapság nagy divat, de nem jó a kései gyermekvállalás. Ezt úgy mondom, hogy imádom a szüleimet. Lehet, hogy az ember 40 évesen ereje teljében érzi magát, és simán ellát egy bébit, de 15-20 év múlva, amikor lesz egy tinije vagy fiatal felnőtt gyerek, lehet, hogy már olyan állapotban lesz, ami nem jó a gyereknek. Most nem is a saját szüleimre célzok, rengeteg korukbeli sokkal öregesebb. Azt is tudom, hogy sokan nem direkt várnak eddig, mert nem találnak párt vagy nem jön össze a gyerek, hiába próbálkoznak évekig. Ugyanakkor én pont emiatt, ha lehetne 30-35 éves koromig jó lenne ezt meglépni. Az más, hogy valamiért azt érzem, hogy én sem fogok pár éven belül olyan élethelyzetbe kerülni, hogy anya legyek. Aztán ha 40 évesen lesz erre alkalmam, lehet én is bevállalom, mert “jobb, mint gyerek nélkül.” Nehéz téma ez.

(Bocsánat, csak leírtam a gondolataimat.)

jan. 25. 14:58
 18/20 anonim ***** válasza:

szerintem kérdező nincs veled semmi baj. Nyilván csak offline barátokat szeretnél és egy társat magad mellé. Az ember csak társas lény, természetes, hogy hiányoznak neked ezek az "összetevők". Ha van rá mód, azért a jelenlegi barátnőddel próbálj többet találkozni, persze azért ne legyél túl tapadós. Így kicsit enyhítheted a magányodat.

Ezenkívül, ha nagyvárosban élsz vagy van közel nagyváros hozzád, akkor járj el - akár egyedül is - kiállításra vagy valamilyen eseményre. Lehet, hogy valaki majd odalép hozzád. :) Nem feltétlenül első alkalommal, de kitartónak kell lenni.

Gyerekvállalásról meg annyit, hogy szerintem ha valaki 30-35 kora között vállal gyereket, az még egyáltalán nem késői és nem is lesz akkora generációs különbség. Ha mondjuk 32 évesen szülnél, akkor kb. 55 lennél amire a gyerek kirepülne otthonról, az még bőven nem öreg kor :D

jan. 25. 16:21
 19/20 anonim ***** válasza:

Áh, teljesen megértelek. Sosem voltak nagyon barátaim, suliban is egyedül lógtam. Több munkahelyem volt, hívtak csapatépítőre, majd oda sem. Tudom, nyilván velem van a gond. Én nehezen nyitok, mert ha valakivel próbálok kapcsolatot ápolni folyamatosan azt hiszem, hogy zavarom vagy idegesítem őt.

Én is úgy érzem, hogy sehova sem férek be.

Emellett van egy kisbabám is, őt egyedül nevelem (férjemmel szétmentünk), így mégjobban begubóztam.

jan. 25. 22:42
 20/20 anonim ***** válasza:

Kérj beutalót a háziorvosodtól, TB alapon is mehetsz. Sokan így indultunk a gyógyulást útjára. Nem kell egy ől magánba menni. Lehet, hogy elég lenne 2-3 ülés egy objektív szakemberrel és megvilágosodnál.

Hidd el semmi baj sincs veled!

jan. 27. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!