Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az egyetemista gyereked...

Ha az egyetemista gyereked azt mondja neked, hogy nincsen párkapcsolata, akkor mit mondasz, amikor a faluban megkérdezik, hogy van-e párkapcsolata a gyerekednek?

Figyelt kérdés
2024. jan. 2. 08:58
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan kit èrdekel a falu vèleménye :))

És egyébként sem tartozik senkire. Ez valami nagyon elmaradott vidèken lehet, én is egy hajdúsági faluból származom, de már ott sem megy ez a “ mit fog szólni a falu” , mindenki éli az életet ès kèsz.

2024. jan. 2. 09:44
 12/42 anonim ***** válasza:
96%

Semmit nem mondok, mert senkinek semmi köze hozzá.

Az más kérdés, hogy vannak ilyen egybites hlyék, akik képtelenek megmondani a sok pletykásnak, hogy xy dologhoz nincs közöd - nem, helyette ők is beleállnak és terjesztik a sok bromságot.

Hálisten nem léek már otthon, mert a mi kisvárosunkban is pontosan ez megy.

Undorító mentalitás.

2024. jan. 2. 10:20
 13/42 anonim ***** válasza:
93%
Anyám azt szokta mondani, hogy semmi komoly. Aztán nem volt semmilyen. Biztos szégyellte, hogy nincs senkim.
2024. jan. 2. 10:37
 14/42 Metionin ***** válasza:
96%
Hogy semmi közük hozzá. Mégis mi a fenéért érdekel random embereket, hogy xy távol tanuló gyerekének épp van-e kapcsolata? (anyámat is folyton ezzel zaklatták pedig engem személyesen nem is ismertek, gőzöm sincs, mire kell nekik az infó)
2024. jan. 2. 10:45
 15/42 anonim ***** válasza:
95%
Egy unatkozó nyugdíjas öreg asszonynak mondhatsz bármit.Teljesen mást fog továbbadni.De valamit biztos mondani fog.Belehalna,ha nem pletykálhatna.
2024. jan. 2. 10:48
 16/42 anonymousreview60 ***** válasza:
24%

Anyád viselkedésének oka kettős:

1. A falusi környezetben berögződés - szinte már elvárás -, hogy az ilyen korú lányoknak már van valakijük, hiszen eladósorban vannak.

2. Ingerszegény környezet, amiben valamelyest neki is jólesik pletykálkodni, és ebben nehéz/nem sikerül kikerülni ezt a témát.

Javaslom, hogy csúsztassatok! Mondja anyád azt, hogy a tanulás - és esetleg az alkalmi munkák - mellett még nem sikerült komoly kapcsolatra lépni senkivel, és úgy egyeztetek meg, hogy a komolytalanokról meg nem beszéltek, mert felesleges. Ez a mondás akkor is igaz, ha tanulógép vagy és akkor is, ha csak ronda vagy defektes és emiatt nincs párkapcsolatod, és akkor is, ha csini vagy csak most nem akarsz párkapcsolatot. Ezután minden falusi azt ért bele, amit akar. Nektek csak ehhez a verzióhoz kell ragaszkodni és ezt mondani mindig. Akár mindig ugyanezekkel vagy majdnem ugyanezekkel a szavakkal, legfeljebb más sorrendben.

44FHET, akinek a kisvárosi anyját ugyancsak érte pár ilyen kérdés.

2024. jan. 2. 10:58
 17/42 anonim ***** válasza:
83%
F.sza anyós lesz belőle, az már tuti.
2024. jan. 2. 11:22
 18/42 anonim ***** válasza:
92%
Jahj erről eszembe jutott mikor szüleimtől tudtam meg, hogy lefeküdtem egy sráccal, mert akkor épp az volt a pletyka, és végül hozzájuk is eljutott :D Na de a kérdésre reagálva, megértem hogy zavar, de szerintem azzal jársz a legjobban, ha megpróbálod elengedni. Anyádon nem tudsz változtatni, ha X évtizedet leélt már így, nem valószínű, hogy valaha is megváltozik. Az is lehet, hogy ez generációs probléma, talán a nagyanyád súlykolta belé, akinek szintén az anyja mondta... Van ilyen. A lényegen nem változtat. Akkor lesz párkapcsolatod, amikor lesz, ha sose lesz azzal sincs gond, és senkinek az ég világon semmi köze hozzá. Legtöbb esetben kézzel-lábbal tiltakozom a Szabó Péter féle hűtőmágnes színvonalú bölcsességek ellen, de ebben az esetben pont igaz, hogy másokat nem tudunk megváltoztatni, azt viszont igen, hogy mit váltanak ki belőlünk. Magyarán szard le őket :)
2024. jan. 2. 12:13
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Csak sajnálni tudlak, hogy ilyen anya jutott neked, akinek fontosabb a távoli ismerősök véleménye, vagyis gyakorlatilag a saját kényelme, mint a lánya jó közérzete, és képes téged azért b@szogatni, hogy legyen kapcsolatod, hogy ő ne jöjjön zavarba. Eccerű lélek, mit mondjak. De neked ezzel nincs dolgod, majd ő megoldja. Ha szóba hozza, visszautalnám a megjegyzését a feladónak: Anyu, azt mondasz, amit akarsz, én meg a magánéletemet nem a te faludhoz fogom igazítani. Bűntudatot akar benned kelteni. Egyetemista vagy - ne hagyd!
2024. jan. 2. 12:18
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Anya vagyok, lányom van. Ha valaki kérdezné, azt felelném, majd ő elmondja, ha akarja. Keresse meg nyugodtan.
2024. jan. 2. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!