Mi a véleményetek ha egy diák ösztöndíát el kérik a szülők?
Ha meg nem adom oda vagy nem adok belőle veszekednek velem.
18/L
Én magamtól adtam mindig oda amikor egyetemista lettem. Szükségem lett volna rá, de anyámnak méginkább. Egyedül nevelt egész kicsi koromtól, ezzel próbáltam neki én is “adni valamit”.
Viszont tudni kell meghúzni a határaidat. Ha úgy érzed helyesnek, állj a sarkadra és mondj nemet. Hosszútávon csak így tudod majd a saját (valóban saját) életedet élni, nem pedig másét. Tapasztalat.
Az a te pénzed.
Amúgy ilyenkor kell fenyegetőzni, hogy amit elvégzed az iskolát, rájuk csapod az ajtót, s többet rájuk se nézel. Másból nem szoktak érteni.
Szerintem undorító és szemét húzás
a szülöktől. Nekem anyám vette el
még amikor tanultam az ösztöndíjamat. Nem akartam
oda adni de addig veszekedett
velem ameddig oda nem adtam neki!
Aztán el döntötte hogy abból
A pénzből csak gyrost vehettek
magamnak. A többit meg elköltötte rántott húsra azt mondta!
Még normális ruhát vagy nadrágot
sem tudtam venni magamnak.
Azt sem engedte!
"Amúgy ilyenkor kell fenyegetőzni, hogy amit elvégzed az iskolát, rájuk csapod az ajtót, s többet rájuk se nézel.
Nekem szülöként EZ lenne AZ a pont, amikor közlöm a gyerekkel, hogy ettöl kezdve a tanulmányait és a lakhatását finanszírozhatja saját maga!
6
Ha nappalin tanul, nem lehet kitenni míg be nem fejezi, hiába hogy betöltötte a 18-at.
Az után meg lehet jobban is járna, minthogy olyanokkal éljen, akik meglopják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!