Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek ha egy diák...

Mi a véleményetek ha egy diák ösztöndíát el kérik a szülők?

Figyelt kérdés

Ha meg nem adom oda vagy nem adok belőle veszekednek velem.

18/L

2023. nov. 11. 16:38
1 2 3 4 5
 1/47 A kérdező kommentje:
Bocsánat el írtam, ösztöndíját*
2023. nov. 11. 16:39
 2/47 anonim ***** válasza:
21%
A helyesírásodból kiindulva nem tanulmányi ösztöndíj, így ha a hátrányos helyzetre kapod, akkor végül is, nekik köszönheted.
2023. nov. 11. 16:45
 3/47 anonim ***** válasza:
77%

Én magamtól adtam mindig oda amikor egyetemista lettem. Szükségem lett volna rá, de anyámnak méginkább. Egyedül nevelt egész kicsi koromtól, ezzel próbáltam neki én is “adni valamit”.

Viszont tudni kell meghúzni a határaidat. Ha úgy érzed helyesnek, állj a sarkadra és mondj nemet. Hosszútávon csak így tudod majd a saját (valóban saját) életedet élni, nem pedig másét. Tapasztalat.

2023. nov. 11. 16:48
 4/47 anonim ***** válasza:
72%

Az a te pénzed.

Amúgy ilyenkor kell fenyegetőzni, hogy amit elvégzed az iskolát, rájuk csapod az ajtót, s többet rájuk se nézel. Másból nem szoktak érteni.

2023. nov. 11. 16:48
 5/47 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem undorító és szemét húzás

a szülöktől. Nekem anyám vette el

még amikor tanultam az ösztöndíjamat. Nem akartam

oda adni de addig veszekedett

velem ameddig oda nem adtam neki!

Aztán el döntötte hogy abból

A pénzből csak gyrost vehettek

magamnak. A többit meg elköltötte rántott húsra azt mondta!

Még normális ruhát vagy nadrágot

sem tudtam venni magamnak.

Azt sem engedte!

2023. nov. 11. 16:51
 6/47 anonim ***** válasza:
18%

"Amúgy ilyenkor kell fenyegetőzni, hogy amit elvégzed az iskolát, rájuk csapod az ajtót, s többet rájuk se nézel.

Nekem szülöként EZ lenne AZ a pont, amikor közlöm a gyerekkel, hogy ettöl kezdve a tanulmányait és a lakhatását finanszírozhatja saját maga!

2023. nov. 11. 16:57
 7/47 anonim ***** válasza:
77%

6

Ha nappalin tanul, nem lehet kitenni míg be nem fejezi, hiába hogy betöltötte a 18-at.

Az után meg lehet jobban is járna, minthogy olyanokkal éljen, akik meglopják.

2023. nov. 11. 17:02
 8/47 anonim ***** válasza:
14%
manapság csóróság van, nem csodálom, hogy elkérik.
2023. nov. 11. 17:31
 9/47 anonim ***** válasza:
85%
Szülő vagyok, a pofámról lesülne a bőr. Nem kérném el, hacsak nem kerülne a család anyagilag teljesen kilátástalan helyzetbe, pl rezsit nem tudja befizetni, nincs pénz hó végén ételre, betegség történt. Akkor is inkább kölcsön kérném, mint örökbe. De egy átlag anyagi helyzetű szülőként nem kérném el, az az ő pénze. Legfeljebb szólnék, ha folyton hülyeségekre költené, megkérném, hogy inkább gyűjtse vagy értelmes dolgot vegyen, pl könyvet, ruhát.
2023. nov. 11. 17:31
 10/47 anonim ***** válasza:
80%
Mi jogon teszik? Hogy neked még annyi se legyen?
2023. nov. 11. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!