Mikortól engedtétek, hogy a gyerek maga döntsön arról, hogy nem megy betegen suliba?
Legkorábban akkor döntheti el õ maga, ha akár egyedül is itthon tud maradni, és nem kell miatt nekem is szabadnapot kérni a munkahelyen. Nyilván ha látványosan rosszul van, nem küldöm iskolába, de amíg a döntés erõsen kihatással van rám is, addig bizony felülbírálom.
Múltkor eléggé folyt az orra, amúgy a közérzete jó volt. Akkor elgondolkoztam, hogy itthon kéne-e tartani. Megkérdeztem a férjem, mit gondol. Õ úgy volt vele, ha csak orrfolyás, akkor feltankolni zsepivel, és irány az iskola. Így is lett végül, zsepi, maszk, egy zacskó a piszkos zsepiknek, hogy ne ott kelljen kidobálni, és ment suliba. Másnapra az orrfolyás jelentôsen enyhült, harmadnapra kutya baja se volt, úgyhogy ez esetben tényleg nem volt rossz döntés.
Nyilván minden eset más és más.
18 eves koraig a szulo felelossege a gyerek egeszsege es minden fis-fas orvosi beavatkozas eseten is kellene az alairasa. Ebbol kiindulva, nincs olyan, higy ő eldonti.
Nalunk a suli felevre ad 5 napot, hogy azt a szulo igazolhatja. Faradt, almos, csaladi program, nem akar menni akkor ezt "kivehetjuk" mint egy szabit. Igaz elore kell szolni tehat este nem ér kitalapni hogy masnap nem megy.
Ha beteg, akkor az eszreveheto. Reggelre lehet hanyni, bepazasodni, befo.ni, de a.betaknyosodas amr este hallhato.
A torokfajas/hasfajas nagyjabol ellenorizheto. A fejfajas nem.
A szulonek ismernie kell a gyereket, ha meg nem ismeri, akkor ha a gyerek azt mondja reggel rosszul van es ez es ez a baja, gondja akkor viszi aznap a gyerekorvoshoz. Olyan 16 evesen mar el tud menni egyedul is. Orvos megvizsgalja elmondja, ismeri az eppen aktualis megbeteg3d3seket a praxisaban igy majd o el tudja donteni mennyit maradjon otthon a gyerek es elektronikusan ad igazolast.
persze ha olyanja van a gyereknek es csak faradt es ugy.ond kamuzik akkor ok, de kamuzzon az orvosnak szemelyesen szepen elmegy oda vagy 16 alatt elkiserem.
Aztan amikortop engedik.megy ujra.
Sajnos ismertem.olyan gyereket aki reggel hasfajast mondott meg igy beteg ugy beteg...telefpnon elintezte a gyerekorvost neki a szulo es ra ket orara zabalt, ment plazazni. Ezert se gondolom, hogy a betegseg dontes kerdese. Legfeljebb a szulo pehet partner a gyerek anya/apa de ma had ne menjek kereseben.
A húszas vagyok, és aki lepontozott az igazán megmagyarázhatná.l, hogy miért.
#27 Jó, de akkor is el kell döntenie valakinek, hogy iskola helyett otthon marad és rendelési időben elmegy orvoshoz, vagy bemegy suliba, akármikor van az a kva rendelési idő. Itt az a kérdés az, hogy mikor van az a kor, hogy a gyerek azt mondja, hogy nekem ez és ez a bajom, itthon maradok, aztán az orvos majd eldönti, hogy azt az egy napot igazolja, vagy többet. De valakinek el kell döntenie, hogy a gyerek elmenjen-e egyáltalán orvoshoz, vagy a suliba menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!