Mikortól engedtétek, hogy a gyerek maga döntsön arról, hogy nem megy betegen suliba?
10-es, aki beteg az NE a PS előtt ücsörögjön, hanem feküdjön az ágyban és pihenjen!
Az aki tudja a hülye videojátékot nyomni, nincs olyan szarul, hogy indokolt legyen itthon maradnia ;)
Ez biztosan nem lesz kívánságműsor, a gyerek dolga, hogy tanuljon. Természetesen ha beteg, nem fogom iskolába küldeni (nem csak lázzal, de pl nagyon durva orrfolyással se, kezeletlenül ezekből lesznek a fsza arcüreggyulladások, ezt többször megjártam) és elviszem az orvoshoz is.
Ellenben arról pl lehetne szó, hogy az éves szülői keretből 1-2 napot leigazolnék, ha őszintén elmondaná, hogy fáradt és nem szeretne menni. Persze nem témazárók, vizsgák idején, hanem normál napon. Ezt nekem is megengedték a szüleim, soha nem éltem vele vissza és soha nem is szimuláltam.
A kérdező kábé 16-17 éves, akinek nem volt kedve hétfőn iskolába menni. Produkált valami köhécselést és orrfolyást de szülei elzavarták iskolába. Most önigazolást keres, hogy gonoszak a szülei, mert neki "betegen" iskolába kell mennie.
Ennyi a történet. Halkan jegyzem meg ha beteg a gyerek akkor az orvos eldönti, hogy mehet e suliba vagy sem.
#19 De a rendelési idő többnyire egybeesik a tanítással. Ha én otthon maradtam volna vasárnap (kolis voltam), hogy hétfőn bemenjek a háziorvoshoz, akkor ha az orvos úgy ítéli meg, hogy nem kell otthon lennem, akkor legjobb esetben is nyolcadik óra idejére értem volna be, ami pedig délutáni tesi volt, ami alól felmentésem volt. Az orvosi vizsgálat napján minimum hiányzás van.
Tehát itt inkább arról van szó, hogy mikortól dönthet úgy a gyerek, hogy orvoshoz megy suli helyett, betegség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!