Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy 21 évesen nem...

Normális, hogy 21 évesen nem kezelnek a szüleim felnőttnek?

Figyelt kérdés
Édesanyámmal, mikor közlöm, hogy szeretnék saját döntéseket hozni pl.párkapcsolat, házasság, pénz terén, mivel 21 évesen már felnőtt vagyok, kinevet. Egyetem mellett az órarendem miatt nem tudtam munkát vállalni, jövőre végzek. Tényleg Túl sokat várok. Lány vagyok.

2023. nov. 4. 19:58
1 2
 1/13 anonim válasza:
70%
A házassághoz, meg munkavállaláshoz még fiatal vagy főleg egyetem mellett
2023. nov. 4. 20:06
 2/13 A kérdező kommentje:
Munkát vállalni azért szerettem volna, hogy ők ne legyenek anyagilag terhelve és ne kelljen minden héten számlálgatni, hogy el merjek-e menni egy barátommal kajálni, vagy túl drágának találják.
2023. nov. 4. 20:10
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Egyetemre jársz.Nem értem miért olyan fontos az oltár elé szaladni és párkapcsolatot kialakítani.Oké , persze ismerkedhetsz de azt tudod h úgysem fogsz tanulni a randizgatástól meg az üzenetek küldözgetésétől.Végezd el az egyetemet majd utána házasodhatsz stb.Egyenlőre a szüleidtől függsz.De az akkor sem normális hogy kinevetnek :O
2023. nov. 4. 20:10
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Van egy barátom, aki most 28 éves, van egy érettségije, 2 diplomája, és most tette le az angol b2-re a szóbelit és az írásbelit. Szüleivel él, és még mindig tanul. Rendőrnek állt most és most rendőr, de őt se kezelik túlzottan felnőttnek, pedig van jogsija és saját autója, a fizetése pedig nettó 300 körül van.
2023. nov. 4. 20:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Van párom 1,5 éve, de van időm tanulni. :) Páromnak fix munkahelye van.
2023. nov. 4. 20:14
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem amíg nem tartod el saját magadat és nem élsz külön addig nem vagy felnőttnek tekinthető. A 21 vagy a 17 az csak egy szám.

Ha nincs saját pénzed, akkor milyen saját döntéseket hozhatnál már pénzügyi téren? Főleg ha szűkösebb az anyagi helyzetetek akkor bele fognak szólni az utolsó 500 as elköltésébe is.21 éves egyetemistaként a házasságról beszélni is vicc kategória.

Szerintem a szintednek megfelelően kellene felnőttként kezelni a szüleidnek. Pl nem szólnak bele az óráid felvételébe, a tanulmányaidba, milyen tárgyakat veszel fel, mikor vizsgáz. Ez a te szinted jelen pillanatban felnőttként. Nem a pénz vagy házasság. Ha ezekbe az egyetemi dolgaidba nem szólnak bele akkor korodnak megfelelően vagy felnőttként kezelve.

2023. nov. 4. 20:29
 7/13 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos sok ilyen szülő van.

A szocializmusban fillérekért házhoz, lakáshoz jutottak, és arcoskodnak a fiatalokkal.

Soknak még diplomája sincs, nem ért semmit a mai világ működéséből, így marad nekik a saját gyerekük kontrollálása, mert enélkül 0-ák lennének.

Általában más fiatalokat is gyerekként kezelnek, ha egy fiatalabb okosabb tőlük, nehezen viselik.

Azt hiszik a korral valami elismerés jár,pedig csak egy állapot.

2023. nov. 4. 20:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron azért dolgozol nem?
2023. nov. 4. 20:30
 9/13 anonim ***** válasza:
Mert még kevés a tapasztalatod.
2023. nov. 4. 20:30
 10/13 A kérdező kommentje:
Nyáron dolgozom, igen. Pénzügy terén pedig arra gondoltam, hogy mikor munkát keresek, közlik, hogy "Minek? Majd mi adunk pénzt", de aztán megkapom, hogy túl sok pénz kérek tőlük, holott ennivalón kívül mást nem veszek, alig megyek kajálni a társaimmal is és nézem, ahogy a többi szaktársam ruhát vesz, ide oda megy kirándulni.
2023. nov. 4. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!