Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj lenne, ha nem mennék haza...

Baj lenne, ha nem mennék haza a szülinapomon? Szülőként bántónak találnád?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz. Nekem aznap órám van, messze lakom az egyetemtől, későn érnék haza, ráadásul abban az időben utaznék haza, amikor utálok, a tömeg miatt. Gondoltam, ha már hosszúhétvége, van időm, akkor megyek szombaton, és délelőtt indulok. Kisebb a tömeg a vonaton, nem sötétbe szívatom magam
2023. okt. 17. 16:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem szólj, hogy inkább szombaton ünnepeljetek és ennyi.

Nem hiszem, hogy kiakadnának rád, hiszen nem arról van szó, hogy félévente egyszer jársz haza és nem mennél

2023. okt. 17. 21:58
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is mond el nekik ezt nyugodtan. Ha jó a kapcsolatotok biztosan megértik. Nálunk pl ha hétköznapra esett a szülinap sokszor hétvégén lett megtartva.
2023. okt. 17. 22:05
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Megmondod neki, szólsz pl holnap hogy nem tervezel hazamenni most hétvégére.Ha esetleg mondja hogy tervezett valamit akkor meg hazamész ha nem szól a szülinappal kapcs semmit, mondhatod azt hogy majd a szülinapom bepótoljuk együtt anyu
2023. okt. 17. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:
11%
Van aki még ünnepli ezeket a szirszarokat?
2023. okt. 18. 00:37
 15/20 anonim ***** válasza:
92%
Én szülőként nem találnám bántónak, megérteném. Csak az érzelmileg éretlen, empátia nélküli szülő akad ki ilyenen.
2023. okt. 18. 05:34
 16/20 anonim ***** válasza:
58%
Pénteken nem tartunk szülinapot. Szombaton és vasárnap kell, mert akkor a legtöbb meghívott el tud menni. Anyád tegye vissza a tortát a hűtőbe.
2023. okt. 18. 07:58
 17/20 A kérdező kommentje:
Hát alapból este 8-ra érek haza.
2023. okt. 18. 08:06
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

Utazástól elfáradtan nem igen tudsz jópofát vágni, hiába a születésnapodat ünnepelitek.

Beszéld meg a családdal és biztosan megértik az okot, miért akarsz szomaton menni.

2023. okt. 18. 08:44
 19/20 anonim ***** válasza:
61%

Meg kell mondani neki, ez a helyzet, szombaton érkezem.

Bár én nem jártam haza, mondjuk max havi 1x. A szülinapomon meg főleg nem, azt a barátaimmal töltöttem - szombaton, mert pénteken volt, aki dolgozott, nekem kötelező gyakszim volt.

Felnőttként ilyenből nem kell ügyet csinálni, CSAK SZÓLJ előtte, hogy NE készüljenek pl péntekre.

2023. okt. 18. 09:25
 20/20 anonim ***** válasza:
36%
Ezt a szüleiddel kell megbeszélned, te tudod, ők milyenek. Van szülő, aki teljesen megértő lenne ilyen helyzetben és jogosnak érzi, de olyan is, aki megsértődne.
2023. okt. 18. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!