Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet az, hogy ennyire...

Hogyan lehet az, hogy ennyire alul teljesítek, a testvérem meg mindenben felül kerekedik?

Figyelt kérdés
A tesóm az álom gyerek, én meg mindenben rossz vagyok. Az iskolában is velem volt probléma, engem kellett átiratni másik suliba, mert kipécéztek az osztálytársaim. Engem raboltak ki, mert figyelmetlen voltam.
2023. okt. 14. 11:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem tehetek róla, de akkor is e volt a helyzet mindig is. Akármibe belekezdtem, ő jobb volt nálam. Az internetes játékoktól kezdve a sakkon át szinte bármiben. Nincs olyan, amiben én jobb lennék, vagy kozel azonos szinten lennék vele.
2023. okt. 14. 18:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, te pontoztál le kérdező, pedig én segíteni akartam, de úgy nem lehet, ha meg vagy róla győződve, hogy te mindenben rossz vagy, a testvéred meg mindenben jó és kész. Csak akkor nem értem, mit szeretnél, mit mondjunk?
2023. okt. 14. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:
96%
Biztos vagyok benne, hogy létezik olyan dolog, amiben te vagy a jobb pl. valamilyen sport, vagy kreatív tevékenység. Csak az a fura, hogy a szüleid nem segítenek abban, hogy ezt megtaláld, sőt a földbe is döngölik az önbizalmat.
2023. okt. 14. 18:39
 14/15 anonim ***** válasza:
97%
Hála annak, hogy állandóan hasonlítgattak és nyírtak hol otthon, hol a suliban, hol mindkét helyen, ez bizony megtépázta az önbecsülésedet. Mik a lehetőségeid anyagilag? El tudsz menni pszichológushoz? Tudom, baromira drága, de jó lenne, ha valakivel ezeket át tudnád beszélni, mert ha egyszer saját családod lesz, vagy így, vagy úgy, de lecsapódik rajtuk, ha nem kezeled. Meg az se lenne gond, ha erőt gyűjtenél minimum a low contacthoz a családoddal szemben, mert ez egyszerűen egy ilyen környezet, ahol nem lehet velük normális emberi módjára beszélni. Vagy akár elköltözni, minimum másik megyébe?
2023. okt. 14. 21:48
 15/15 anonim ***** válasza:
61%
Ő jobb, mint te. Neked megvan a célod, milyen szintre kell fejlődnöd, innentől csak rajtad múlik, el tudod-e érni.
2023. okt. 14. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!