Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet az, hogy ennyire...

Hogyan lehet az, hogy ennyire alul teljesítek, a testvérem meg mindenben felül kerekedik?

Figyelt kérdés
A tesóm az álom gyerek, én meg mindenben rossz vagyok. Az iskolában is velem volt probléma, engem kellett átiratni másik suliba, mert kipécéztek az osztálytársaim. Engem raboltak ki, mert figyelmetlen voltam.
2023. okt. 14. 11:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Rád kevesebb figyelem jutott, vagy másféle törődést igényelték volna, mint a testvéred.
2023. okt. 14. 12:06
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
*igényeltél
2023. okt. 14. 12:07
 3/15 anonim ***** válasza:
39%
Kérjed meg a szüleidet, hogy a háziorvostól kérjenek beutalót pszichológushoz. Az iskolátokban nincs pszichológus? Ez lelki probléma, kezelni kell, mert életedben mindenben bizonytalan leszel.
2023. okt. 14. 12:07
 4/15 anonim ***** válasza:
79%
3 jót ír, de lehet, még jobb lenne ha az iskolapszichológussal vagy az osztályfőnökkel beszélnél, hogy irányítsák el a szüleidet családterápiára.
2023. okt. 14. 12:27
 5/15 anonim ***** válasza:
95%
Ja, és egyik sem a te hibád. Se az osztálytársaid, se a tolvajok bűnét ne vedd a nyakadba, bárki akarna így szabadulni a saját felelőssége alól.
2023. okt. 14. 12:31
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Nem teljesít jobban, csak te eddig pechesebb voltál. De ez sem biztos, több élettapasztalatotszereztél szereztél. Ami rossz történt veled, dolgozd fel, gondold át, hogy legközelebb milyen stratégiát követsz hasonló helyzetben.
2023. okt. 14. 12:56
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
Valamiért ö a kedvenc.
2023. okt. 14. 14:38
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Arról mondjuk szerintem nem te tehetsz, hogy az osztálytársaid piszkálnak és kiraboltak. Ha ezekért téged hibáztatnak a szüleid, inkább velük van baj
2023. okt. 14. 17:12
 9/15 A kérdező kommentje:

A testvéremmel sose történt ilyen, mert nem volt felelőtlen és van egy kiállása.

De ilyenekre gondolok még, hogy

Mindenkivel jól elbeszélget - én alig bírok megszólalni, szép arcú - csúnya, okos, intelligens, jó a memóriája - sok tanulással se érem el azt, amit ő, versenyeken indították, volt ő országos 3. Helyezett - nekem egy érmem sincs, nagy baráti társasága van, sokan ismerik - szürke kisegér vagyok, aki mindenkit ismer, de őt nem ismerik, jófejnek tartják - unszimpatikus, stb.

2023. okt. 14. 17:28
 10/15 anonim ***** válasza:
95%

Arról végképp nem tehetsz, hogy neked többet kell tanulnod hogy ugyanazt elérd, mint ő. Arról se, hogy csúnya vagy - de ez meg szubjektív, kinek mi szép. A többit mérlegeld, mennyire fontos neked, hogy versenyeket nyerj és sok barátod legyen? Azért zavar, mert azt akarod, hogy téged is elismerjenek a szüleid? Mert engem például nem érdekelt soha, hogy nem volt miben versenyeznem, így sosem nyertem, és bár viszonylag sok barátom volt suliban, abszolút nem voltam "közismert" vagy népszerű.

Biztos van olyan, amiben te vagy jobb, még ha nem is jut eszedbe

2023. okt. 14. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!