Mennyire gyakori, hogy a szülő vagy más családtag valóban megveri, vagy legalább lecseszi a gyereke/testvére/akárkije exét, ha az rosszul bánt vele?
Nővérem minden kapcsolatom bejelentésénél elmondta, hogy reméli jól bánik majd velem, mert ha nem, akkor így meg úgy megveri. Apám nem mindig mondta el de ő is mondott hasonlót. Nem mintha elvárnám, hogy verekedjenek, de azért érdekes, hogy ilyeneket mondanak, majd amikor tényleg helyzet van, akkor meghúzzák magukat. Legalább is amikor apámnak elmondtam, hogy az exem miket tett velem és elég rosszakat, akkor azt mondta, hogy "az ő verzióját nem hallottam, úgyhogy nem mondok véleményt". Ennek az exemnek meg a szülei hívogattak és elhordtak mindennek, a nagynénje meg egy hosszú üzenetben fenyegetőzött, hogy ha a közelébe megyek még egyszer akkor ez és az lesz. Mondjuk itt közrejátszik az is, hogy az exem szarul viselte a szakítást és mindenféle hazugságot terjesztett rólam és hittek neki.
De pl bartságnál is volt, hogy sírtam hogy egy barátnak hitt ember milyen volt velem, ekkor még gyerek voltam, és csak egy "lépj túl rajta"-t kaptam, de amikor én voltam szemét valakivel akkor az anyja egyből írt hogy mekkora g.eci vagyok.
Ti mit tapasztaltok? Üres szavak amik jól hangoznak, vagy tényleg a védelmükre kelnek?
"Legalább is amikor apámnak elmondtam, hogy az exem miket tett velem és elég rosszakat, akkor azt mondta, hogy "az ő verzióját nem hallottam, úgyhogy nem mondok véleményt"."
Az én szememben mindig a saját vérem, családom az elsődleges.
Pl ilyen sztorinál is, amit felhoztál, akkor is a családtagom a fontosabb. Nekem az én gyerekemmel kell foglalkoznom, nem az exnek a verzióját is meg hallgatni. Ha hozzám fordul, akkor megpróbálni a legjobb belátásom szerint tanácsokkal segíteni, vigasztalni. Az ilyen szülői magatartásforma nekem sem szimpatikus. És ne hidd egy percig sem, hogy veled van a baj. Az apukádnak van egy ilyen fajta stílusa. Ha más lenne a gyereke szerinted nem így reagálna? Dehogynem. Neked annyi ebben a részed, hogy legközelebb nem fordulsz hozzá "megértésért". Mert azt nem fogsz kapni, mint ahogy most sem kaptál.
Ti mit tapasztaltok? Üres szavak amik jól hangoznak, vagy tényleg a védelmükre kelnek?
Fentebb kifejtettem. Embere válogatja, hogy ki mennyire tudja magát bele érezni a másik helyzetébe, milyen szintű empátiát tanusít. Megértést nem fogsz kapni olyantól, akiben nincs kifejlődve az a képesség, hogy meg akarjon érteni. A másik példádnál, mikor sírtál, mert csalódtál egy barátnak hitt személyben. Ott is egy "lépj túl" volt a válasz... sekélyes empátiára utal. Ugyanebben a szituációban egy olyan ember, aki érzelmesebb féle megvigasztalt volna vagy akár veled sír.
"Ennek az exemnek meg a szülei hívogattak és elhordtak mindennek, a nagynénje meg egy hosszú üzenetben fenyegetőzött, hogy ha a közelébe megyek még egyszer akkor ez és az lesz"
Ez a viselkedés a cigányoknál szokás. Én pedig nem akarok így viselkedni.
A húgom férje jól kitolt a húgommal, meg a családot is alaposan átverte, mégsem alacsonyodtam volna le oda, hogy mocskolódjak. Minek? Szerintem az illetők magukat égetik vele. Azt nem fogják elérni, hogy az illető elszégyellje magát, ne legyenek illúzióik.
A tesóm pofára esésével megy úgy vagyok, vonja le a tanulságot, miért járt így. Az mindig engem minősít, milyen emberekkel veszem körül magam, legyen az partner vagy barátok. Megalázott a volt pasi? Csúnyán bánt veled? Miért hagytad? Mit sugároztál magadból, amiért úgy érezte, megteheti?
Apádnak meg abban tök igaza van, hogy a másik felet is érdemes meghallgatni. Húgom is a tönkrement házasságában szereti elhallgatni, elbagatellizálni azt, amit ő tett.
Nem szóltak a rokonaim bele a kapcsolataimban, én sem szólok a gyerekeimében.
Én úgy vagyok vele, hogy a rossz dolgokból lehet a legtöbbet tanulni.
talan bizonyos kulturakban ez normalis...nalunk nem.
jo persze hogyha tenyleg bantalmaz es birosag ele kerul az ugy persze hogy teso, anyuka apuka jön es biztos az ex ellen fog beszelni / vallani.
Viszont ha "csak" nagy vitak voltak, felrelepes, meg mittudomen milyen hisztik amiert tönkre ment a kapcsolat azert a csaladtagok nem zaklatjak utanna a lany/ fiu exet.
Nekem is volt egy szomoru kapcsolatom...20 evesen eljegyzett eletem szerelme aki 33 volt akkor es egy evre ra elhagyott es masik noer. Akkor evekig szomorkodtam utanna, apam elhordta mindennek a fiut elöttem. Ha valaha talalkozott volna vele utanna szerintem sak nem köszönt volna neki de sosem ment volna neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!